Den danske statsminister har brugt sommeren på at dyrke sin hobby.
Lige nu læser andre
Mette Frederiksen har stået i spidsen for Danmark gennem både pandemi, reformer og politiske stormvejr.
At stå i spidsen for Danmark kræver sit, men en statsminister har – ligesom alle os andre – brug for pauser.
For Mette Frederiksen blev sommeren brugt på at fordybe sig i en hobby, som de færreste vidste, at hun har.
“Jeg er gået helt amok i at sylte,” siger hun til SE og HØR.
I naturens tegn
Hobbyen er tæt forbundet med naturen.
Læs også
Mette Frederiksen plukker bær både hjemme i haven og i det vilde krat på landet.
Hun ser tendensen som en del af en større bevægelse – nemlig at flere vender tilbage til jagt, fiskeri, friluftsliv og hjemmelavet mad.
“Noget af det vokser faktisk vildt i Danmark. Det er jo lige nu – hvis man tager lidt ud på landet og finder noget vildt krat, så er der masser af brombær,” lyder det fra den danske statsminister.
Mad på andendagen
Mette Frederiksen fortæller desuden, at hun generelt er vild med mad på andendagen, hvor smagen har haft tid til at udvikle sig.
Det gælder blandt andet frikadeller, lasagne og boller i karry.
Læs også
Statsministeren oplever også, at grøntsager spiller en større rolle i det danske køkken, uden at det nødvendigvis betyder farvel til kød.
Hun er generelt ikke kræsen, men der er dog én ting, hun meget gerne vil undgå, hvis hun kan.
Og den ting er grisetryne. Mette Frederiksen forklarer, at hun har spist det før, men at hun ikke ligefrem drømmer om, at få lov til at smage det igen.