De mest udspekulerede salgstricks: Udnyttes i Rema 1000, Bilka og hos alle de andre

Nyheder
Genrefoto: Shutterstock
Hvis du tit ender med at komme lidt for meget i kurven, bør du læse med her.

Lige nu læser andre også

Mange danskere har prøvet at komme hjem med lidt flere varer i kurven, end det egentlig var planlagt.

Faktisk viser en undersøgelse fra Dansk Industri, at knap 40 procent af danskernes køb er impulskøb, og det er særligt i de fysiske butikker, at vi lader os lokke.

Det er ikke nogen hemmelighed, at butikker bruger diverse salgstricks og strategisk placering af varer til at lokke os til at købe mere, end vi har brug for - og det virker altså.

Sådan skriver B.T.

Adfærdsforsker Pelle Guldborg fra Roskilde Universitet forklarer, hvordan butikkerne udnytter vores psykologi til at fremme impulskøb.

Salgstricks

En klassisk taktik er at placere de mest populære varer, som mælk og æg, bagerst i butikken. Det tvinger kunderne til at gå igennem hele butikken og øger sandsynligheden for, at de lægger ekstra varer i kurven.

"Det er helt bevidst, at mælken står bagerst i supermarkedet, så man er tvunget til at gå igennem hele butikken først - det er samme strategi, som Normal eksempelvis bruger," udtaler han.

Butikkerne bruger også sansepåvirkning som musik og dufte for at skabe en købelysten atmosfære.

"Det at kende deres tricks kan godt beskytte dig, men kun mod nogle af tingene. Der er andre salgstricks, som musikken i supermarkederne, der fungerer som alkohol, hvor du bliver sat i en bestemt købe-tilstand, nærmest en trance. Den stemning kan man ikke beskytte sig i mod," lyder meldingen.

Derudover stimulerer duften af friskbagt brød og stegte frikadeller kundernes appetit og lyst til at købe mere.

Beskyt dig selv

Forbrugere kan dog beskytte sig mod nogle af disse salgstricks ved at følge indkøbslisten tæt, når de handler ind.

Ved at have en plan kan man holde sig på sporet og undgå at falde i butikkernes mange fælder.

Så hvis du er en af dem, der ofte kommer lidt for meget i kurven, kan du prøve ekspertens simple råd. Der er nemlig mange penge at spare.

Anbefalet til dig