De russiske styrker er desperate: Brutale metoder tages i brug

16/3/22 05:15

Ida Hansson

Foto: Shutterstock/Kiev 2022
Putins styrker vil muligvis kun være i stand til at fortsætte kampen i yderligere 14 dage, siger forsvarskilder.

Russiske styrker er muligvis kun i stand til at opretholde fuld kampkapacitet i yderligere 10 til 14 dage, oplyste højtstående britiske forsvarskilder i aftes. Det skriver DailyMail.

Britiske forsvarskilder siger, at Kiev har sendt Moskva 'på flugt', og den russiske hær kan være blot to uger fra 'kulminationspunkt' - hvorefter 'styrken af ​​Ukraines modstand burde blive større end Ruslands angrebsstyrke'. Yderligere fremskridt i hele Ukraine er allerede stoppet, da Moskvas mandskab mangler.

Præsident Volodymyr Zelensky gentog denne optimisme i en tidlig tale til det ukrainske folk og sagde, at hans militær fortsætter med at påføre russiske tropper 'ødelæggende tab'.

"Snart vil antallet af nedskudte helikoptere i Rusland nå op på hundredvis af enheder. De har allerede mistet 80 krigsfly. Hundredvis af tanks og tusindvis af andre udstyrsenheder. På 19 dage har den russiske hær tabt mere i Ukraine end i to blodige og årelange krige i Tjetjenien," sagde han.

Men efterhånden som Ruslands invasion vakler, bliver dens metoder mere brutale - med byer, der i stigende grad kommer under tilfældig raketbeskydning. Kiev, blev udsat for endnu et bombeangreb tirsdag morgen, da boligblokke blev sat i brand af angreb i de tidlige morgentimer, selvom der ikke umiddelbart var tale om ofre.

Ukraines militær sagde, at fire russiske helikoptere, et jetfly og et krydsermissil blev skudt ned af dets styrker, som forblev i kontrol over alle større byer - inklusive den hårdt ramte sydlige havn i Mariupol.

Putins invasion har tvunget selv hans nære allierede til offentligt at indrømme, at tingene ikke vil gå som planlagt.

Den russiske nationalgardechef Viktor Zolotov – engang ansvarlig for Putins personlige sikkerhed – indrømmede tirsdag, at 'ikke alt går så hurtigt, som vi gerne ville'. Men han insisterede stadig på, at Rusland ville opnå sejr 'trin for trin'.