'De unge mødre'-deltager efter sønnens død: "Folk vender sig om, når de ser mig"

27/2/23 07:01

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nadja Kaagh mistede på tragisk vis sin søn Sebastian sidste år- lige op til jul.

Den tidligere "De unge mødre"-deltager Nadja Kaagh kunne kort før jul dele den hjerteskærende nyhed om, at hendes ældste søn, Sebastian, var gået bort - meget pludseligt og uventet.

Det har i den grad været en hård tid for familien, og Nadja Kaagh oplever, at der er en enorm berøringsangst blandt folk.

På sin Instagram fortæller hun nu om den fase familien er gået ind i. Den, som mange havde advaret om.

"Vi er nu gået ind i fasen, som flere havde advaret os om, den måske hårdeste fase. Der hvor omverdenen er begyndt at glemme, er kommet sig over chokket, og hvor de som kun kendte Sebastian perifært har rystet nyheden af sig og har fundet på plads i deres hverdag igen," skriver hun i et opslag på Instagram og fortsætter:

"Desværre følger der en slags berøringsangst med tiden. Der hvor omverdenen de første 14 dage ikke var bange for at se os i øjnene, anerkende vores sorg, fortælle deres søde historier om Sebastian, og gå os i møde hvis de så os, der oplever vi nu det stik modsatte. Jeg ser folk der nu vender sig for at gå en anden rute når de får øje på mig, jeg mærker hvordan folk undgår øjenkontakt og jeg mærker smerten når folk forsøger at holde samtalen på alt andet end Sebastian, hvis de snakker med mig.
- og det gør ondt!"

Hun fortæller også, hvordan man "bare" har brug for, at nogen ser én, og at de anderkeder sorgen.

"Så få øjenkontakt, sig "Kondolerer" eller giv et nik med hovedet. Det er nok. Bare den der sørger ved, at DU ved det, og forstår at livet gør ondt lige nu. Se sorgen, anerkend sorgen, giv dét lille plaster," slutter hun af.