Deler god vaccine nyhed til disse danskere

Her er der grund til at glæde sig

"Indkøbet af 1,17 millioner doser Pfizer/BioNTech-vacciner gør det muligt at fremskynde vaccinationsindsatsen. Alle borgere over 16 år i Region Sjælland forventes at have modtaget en invitation til at blive vaccineret mod COVID-19 i dag."

Den glade nyhed deler regionen tirsdag i en pressemeddelelse. Her skriver de yderligere:

"Borgere i Region Sjælland, som endnu ikke er inviteret til vaccination mod COVID-19, skal holde ekstra godt øje med deres e-boks eller postkasse i dag tirsdag den 6. juli. Her forventer Region Sjælland, at de sidste voksne borgere får invitation til vaccination."

I Region Sjælland har 62,6 procent på nuværende tidspunkt fået første stik, mens 40,4 procent er færdigvaccinerede. På landsplan har 58,4 procent indledt et vaccinationsforløb og 36,1 % er færdigvaccinerede.

Læs også

Mette Frederiksen afslører: Trækker stikket

Kortere tid

For de sidste grupper bliver intervallet mellem første og anden vaccine ændret til fire uger i stedet for fem. Ændringen trådte i kraft 3. juli.

Sundhedsstyrelsen har tidligere ændret intervallet til 42 dage. Det skete for at få vaccineret flest mulige borgere første gang. Da det nu er relativt få borgere, der mangler at blive vaccineret, justeres intervallet ned, så flest mulige kan blive færdigvaccineret hurtigst muligt.

Når de oprindelige målgrupper er blevet vaccineret, så kommer turen til børn mellem 12 og 15 år. Denne gruppe kan se frem til at blive inviteret i uge 29. Vaccinationsindsatsen forventes afsluttet i uge 35. Det kræver, at borgerne hurtigt bestiller tid til vaccination, når de har modtaget invitationen og at man møder op til den bestilte tid, oplyser Region Hovedstaden. 

Læs også

Dronning Margrethe løfter sløret: Her går turen hen