Delte billeder af tyve på nettet: Nu risikerer butik stor bøde

06/11/20 17:22

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Forretningen gav tyvene en frist til at betale eller aflevere varerne tilbage.

Butikken Ønskebørn i Aabenraa fik stjålet varer for omkring 2500 kroner. Butikstyvene blev dog fanget af butikkens videokameraer. 

Det skriver JydskeVestkysten. 

Ønskebørns indehavere valgte at give butikstyvene en frist på 24 timer, så de enten kunne levere varerne tilbage eller betale. Gjorde de ikke det, ville indehaverne offentliggøre deres billeder på butikkens Facebook-side.

Det unge par mødte ikke butikkens krav, og deres billeder blev lagt ud. 

Det må tydeligvis have virket, da der kom skred i tingene. 

"Den ene af butikstyvene ringede til os sagde, at han gerne ville betale for de stjålne varer, og han kom så ned og fik afregnet," siger Vibeke Knudesen, der driver butikken, til JyskeVestkysten. 

Vibeke roste tyven

Hun gav dog ikke blot tyven en repimande. Hun gav ham også rosende ord med på vejen, for at stå frem og anerkende sin fejl. 

"Jeg sagde til ham, at det var sejt, at han meldte sig og fik rådet bod på situationen. Jeg synes virkelig, det er sejt at erkende, at man har lavet noget lort," siger Vibeke Knudsen. 

Det er ikke første episode, der involverer tyveri i Ønskebørn. De har nemlig fået stjålet varer ved flere lejligheder, hvor de ligeledes også har delt billeder af tyvene. 

Ønskebørn kan risikere retsligt efterspil

Det lykkedes for butikken at få tyven til bekendelse, og i forlængelse af det, få ham til at betale for varerne. 

Det er dog ikke sikkert, at sagen slutter her.

Ønskebørn kan nemlig risikere at sagen får et retsligt efterspil, fordi de har delt billeder af de unge mennesker på Facebook.

Det er dog ikke noget, der skræmmer Vibeke Knudsen og Søren Andersen Knudsen, som hun driver butikken med.

"Det vil ikke stoppe min kamp mod butikstyveri og systemet, og jeg tror, at samtlige butikker i Danmark vil bakke mig op," siger Vibeke Knudsen.