Meget få ved det: Den 1. januar trådte stor ændring af kørekort-regel i kraft

Nyheder
Foto: Google Street View
De nye regler har nu været gældende i to uger.

Mest læste i dag

Det er efterhånden ved at være et stykke tid siden, at vi vinkede farvel til 2023, og da kalenderen viste 2024 trådte en række tiltag og regler i kraft.

Én af dem omhandler en kørekort-regel, som indtil nu har været en anelse besværlig for danskerne. Nu er det dog slut med bøvlet, og fremover kan det hele gøres på en mere optimal måde.

Bekendtgørelse om kørekort er udstedt, skrev færdselsstyrelsen i en pressemeddelelse i 2023.

Derfor træder følgende ændringer i kraft den 1. januar 2024:

Mulighed for at indsende lægeattester digitalt

  • Bekendtgørelsens § 33 giver læger og borgere mulighed for at indsende lægeattester digitalt, som et alternativ til den nuværende proces, hvor lægeattester skal indleveres fysisk hos kommunen

  • Færdselsstyrelsen er i gang med at  udvikle en national digital løsning til håndtering af lægeattester. For at sikre en ensartet anvendelse af den digitale løsning og proces på tværs af landets kommuner, bliver den digitale løsning obligatorisk fra den 1. juli 2025. Indtil denne dato vil den digitale løsning fungere som et frivilligt alternativ afhængig af Færdselsstyrelsens udrulningsplan for løsningen.

Kørsel under påvirkning af bevidsthedspåvirkende stoffer

  • Præcisering af ordlyden i § 109, stk. 2

  • Præciseringen betyder, at bestemmelsen også omfatter kørselspåbud pålagt på grund af kørsel under påvirkning af bevidsthedspåvirkende stoffer, sygdom mv.

Krav om montering af udvendigt førerspejl

  • Der er nu krav om, at køretøjet skal have monteret et udvendigt førerspejl af kategori I, i venstre side. Formålet er at øge kørelærernes og den prøvesagkyndiges udsyn under kørslen, samt mulighed for grundigt at kunne orientere sig langs bilens venstre side.

Køretøjets stand til køreprøver

  • I bilag 7 er der indsat et krav om, at køretøjet skal være i en sådan stand, herunder rengjort, at køreprøven kan gennemføres uden vanskelighed. Det er derfor præciseret, at køretøjet udover at opfylde de tekniske krav også skal fremstå ryddeligt og rengjort.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig