Den 1. marts trådte nye parkeringsregler i kraft: Sådan skal "den helt almindelige bilist" forholde sig

03/03/2024

Jesper Bengtson

Foto: Privat
Nye regler er nu trådt i kraft i et specifikt område.

Mest læste i dag

Som bilist i Danmark skal man være vågen ved havelågen.

Det gælder naturligvis, når man befinder sig på vejene, men det gælder i den grad også, når det kommer til at holde sig opdateret omkring nye regler, der træder i kraft.

Og sådan en situation har vi lige nu.

I 28 år har Esbjerg Kommune haft lov til at bruge 68 parkeringspladser i Borgergade til offentlig parkering. Nu er aftalen, som blev indgået i 1995 med en gruppe af forskellige ejere af p-pladserne mellem Torvegade og Kirkegade, udløbet.

Nu hvor Esbjerg Kommune ikke længere råder over parkeringspladserne, gælder reglerne for offentlig parkering ikke længere for parkeringspladserne. Det vil nu være ejerne, som beslutter, hvordan parkeringspladserne skal administreres.

Det skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

”For den helt almindelige bilist betyder det, at man skal orientere sig, når man ønsker at parkere i Borgergade på en af parkeringspladserne mellem Kirkegade og Torvegade. Her kan der nu gælde andre regler, så man skal være opmærksom på skiltningen”, siger formand for Plan & Byudvikling Henning Ravn.

Op til udløbet af den hidtidige aftale har der været en dialog mellem de private ejere og Esbjerg Kommune vedrørende muligheden for at videreføre elementer fra den tidligere aftale. Der kan dog ikke på samme måde laves en ny fælles aftale med ejerne. 

Esbjerg Kommune ejer stadig en del af parkeringsarealet. Derfor bliver 46 parkeringspladser ved med at følge reglerne for offentlig parkering. Derudover er der også 113 offentlige parkeringspladser i Borgergades parkeringshus placeret lige overfor det omtalte parkeringsareal.  

Anbefalet til dig