Den 3. maj får du personlig advarsel for første gang nogensinde: Her er årsagen

20/04/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Det er første gang nogensinde, at du får denne personlige advarsel.

Mest læste i dag

Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen tester hvert år varslingskanalerne den første onsdag i maj klokken 12.00. 

Men i år får du også en testadvarsel via S!RENEN på din mobiltelefon.

Sådan lyder det fra Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

“Vi tester varslingskanalerne for at sikre, at de virker, som de skal, og at folk er trygge ved dem. Det er første gang nogensinde, at vi tester S!RENEN. Vi bestræber os på at komme så bredt ud som muligt med information om testen, så vi ikke skaber unødig bekymring, når mobiltelefonerne begynder at larme”, siger direktør i Beredskabsstyrelsen, Laila Reenberg.

Hvorfor man nu også vil bruge S!RENEN, der er på mobiltelefonen, er der et klart svar på:

“Med S!RENEN får vi en ny kanal at varsle borgerne på i tilfælde af akutte situationer i et område, hvor vi har brug for borgernes opmærksomhed og handling”, siger politiinspektør i Rigspolitiet Bo Samson og fortsætter: 

“Det er et godt supplement til det nuværende varslingssystem, da myndighederne med S!RENEN kan nå ud med præcis varsling og handlingsanvisende budskaber til relevante borgere.”

Den 3. maj skal du ikke gøre noget specielt i forbindelse med testen. Hvordan du skal reagere, hvis der ikke er tale om en test, har Rigspolitiet uddybet i pressemeddelelsen:

“Befinder du dig i et fareområde, og har du en nyere mobiltelefon med opdateret styresystem, modtager du automatisk advarsler via S!RENEN, hvis politiet advarer i området. Advarslen fortæller, hvad der sker, hvor det sker, og hvad du skal gøre”, står det skrevet.