Den Kongelige Livgarde bakkede op om kæreste og søn til falden kollega: Nu er der rørende nyt

Foto: Evikka/Shutterstock
Foto: Evikka/Shutterstock
“Det har været helt overvældende”.

Mest læste i dag

Varmen fra et fællesskab kan lyse op selv i de mørkeste tider.

Denne sandhed har vist sig i fuld glans for familien til Jonas Højberg Moestrup, den tidligere livgarder som tragisk mistede livet foran sit hjem i Randers.

Hans tidligere kolleger fra Den Kongelige Livgarde iværksatte en indsamling til ære for Jonas, med det formål at støtte hans efterladte kæreste, Katrine, og deres 12 måneder gamle søn, Anker.

Resultatet har været intet mindre end overvældende.

"Det har været helt overvældende at følge, hvordan gamle gardere, personer med tilknytning til Livgarden, og fantastisk mange andre enkeltpersoner, på så kort tid har valgt at støtte Jonas’ familie," lyder det fra chefen for Den Kongelige Livgarde, Mads Rahbek.

Indsamlingen har set mere end 10.000 donationer vælte ind over påskeugen.

"Det samlede beløb ønsker vi, af hensyn til familien, ikke at oplyse, men I må tro mig, når jeg skriver, at det langt overgår vores mest optimistiske forventninger. Det varmer virkelig," fortsætter Rahbek i sit opslag på Facebook.

Knivdrabet, der skete den 7. marts, efterlod flere ubesvarede spørgsmål og et helt samfund i sorg. Østjyllands Politi arbejder stadig på sagen, hvor den tragiske hændelse anses som et tilfældigt angreb, og en 31-årig mand er anholdt og sigtet for drabet, selvom han nægter sig skyldig.

Den Kongelige Livgarde fortsætter indsamlingen indtil den 12. april.

Anbefalet til dig