Den røde alarm blinker: WHO slår alarm i Europa efter alarmerende stigning

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tirsdag advarede WHO mod "en alarmerende stigning".

Mest læste i dag

Det ville tage uhyre lang tid at opremse listen over anbefalede vaccinationer, når du rejser ud under fremmede og mere eksotiske himmelstrøg.

Men tilsyneladende udelader den én vigtig vaccine. Nemlig vaccinationen mod den frygtede børnesygdom mæslinger.

Timingen kunne bare ikke være værre, skriver B.T.

Tirsdag advarede WHO nemlig mod "en alarmerende stigning" i antallet af mæslingetilfælde i Europa.

Og tager man et kig på tallene, er en advarsel helt på sin plads.

Advarslen kommer nemlig på baggrund af en stigning i antallet af tilfælde i 2023 til 42.200, mens det året før kun lå på 941.

Altså næsten det der svarer til en 45-dobling af antal smittede, og ifølge WHO kan årsagen muligvis tilskrives, at færre børn er blevet vaccineret mod sygdommen under covid-19-pandemien.

Som danskere behøver vi dog ikke umiddelbart at blive bekymrede over meldingerne fra Verdenssundhedsorganisationen, forklarer Peter Henrik Andersen.

Langt de fleste børn i Danmark bliver nemlig vaccineret, og den høje tilslutning til vaccineprogrammet betyder, at Danmark ikke et af de lande, hvor den frygtede børnesygdom lige nu spreder sig. 

Mæslinger er siden blevet en sjælden sygdom her til lands. 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig