Den store bagedyst: Exit var en lettelse

09/11/20 09:03

Sarah Steenfeldt

Emil i bage-teltet. Foto: Carsten Mol / DR
“Det var en forløsning, da de nævnte mit navn”.

Sådan lyder ordene fra 21-årige Emil Ussing til B.T.

Dagene op til optagelserne af lørdagens program, havde været yderst hektiske for Emil, som også kom galt afsted under øvelsen af mesterbager-udfordringen. Det endte med at koste ham en tur på skadestuen.

En mousse som ikke havde sat sig og et mislykket forsøg på, at lave “tabte isvafler”, endte med at koste Emil pladsen i Den store bagedyst. Men selvom, at man skulle tro det faktisk er trist at ryge ud - så kom det også som en forløsning for den unge deltager. 

“Det var en forløsning, da de nævnte mit navn som den, der skulle hjem. Jeg var meget uforberedt denne gang og prøvede bare at nyde det, velvidende at det nok blev sidste gang i teltet.” Fortæller han efterfølgende til B.T.

Optagelsesprøve og et snit i fingeren

På grund af corona-situationen, har optagelserne til Den store bagedyst - ligesom så meget andet - også været påvirket af den aktuelle situation. Deltagerne bar blandt andet haft noget mindre tid, mellem optagelserne, end de normalvis ville have haft. Derfor var Emil også godt og grundigt presset undervejs - og det hele kulminerede i en optagelse til arkitektskolen og en finger som mistede blommen.

Optagelserne lå i sommer onsdag og torsdag, hvilket betød at deltagerne kun havde weekenden til at forberede sig på udfordringerne i bage-teltet. 

Men Emil var også presset fra anden side, han havde nemlig været til optagelse på arkitektskolen hele weekenden og havde derfor kun få dage til at forberede sig. Han fortæller at han brugte mandagen på, at øve kagen fra lørdagens afsnit godt i gennem. 

Tirsdag havde han afsat tid til at øve mesterværks-udfordringen, men det var her det hele “gik i kage” for ham. Han skulle senere på dagen køre til Randers, for at være klar til optagelser - så han havde kun tre timer til at øve. 

Halvvejs gennem sin sparsomme tid, får han snittet sig i fingeren - faktisk så slemt, at han får skåret hele blommen af. Det blev en blodig affære og han måtte en tur på skadestuen. Så da han langt om længe vendte retur, så havde moussen til kagen for længst sat sig - og der var ikke tid til at prøve forfra.

Det var til gengæld den helt omvendte problematik, som Emil baksede med i lørdagens afsnit, hvor hans kager var alt for bløde. 

Emil fortæller at han måtte gå til opgaven med et åbent sind og nyde det så godt han kunne - og så måtte det gå, som det nu kunne. 

“Det var en forløsning, da de nævnte mit navn som den, der skulle hjem. Jeg var meget uforberedt denne gang og prøvede bare at nyde det, velvidende at det nok blev sidste gang i teltet.” Fortæller han om optagelserne. 

Den store bagedyst sendes kl.20 på DR 1.