Den store bagedyst: Lagde du også mærke til det?

05/10/20 07:45

Sarah Steenfeldt

Mads som deltager i årets sæson af Den store bagedyst. Du kan se programmet på DR 1. Foto: Carsten Mol
Hvis du var én af de mange danskere som så Den store bagedyst i lørdags, så spottede du muligvis en detalje, som ikke er set før.

Ligesom meget andet, så har optagelserne til dette års sæson af Den store bagedyst også været påvirket af corona-pandemien. For at kunne gennemføre optagelserne, måtte der indføres en række nye restriktioner. Det skriver B.T. 

Det var blandt andet forbudt at uddele krammere og derudover var der også en anden ting, som gjaldt både deltagere og dommere - alle skulle have handsker på, når de var i kontakt med kagerne. 

Årets deltagere fulgte naturligvis restriktionerne, men derfor synes de stadig at det var lidt en sær fornemmelse. 

Både Morten Hansen og Lars Bjødstrup som er deltagere i årets sæson, fortæller til B.T. at det føles helt forkert når nogen enten ryger ud eller bliver ugens mesterbager, at man så ikke kan give hinanden et kram. De fortæller også at der hurtigt opstår et bånd mellem deltagerne og derfor er det akavet ikke at kunne give hinanden et kram. 

I år er første gang at deltagerne i Den store bagedyst, har skulle bære handsker undervejs. Her ses Wissam fra dette års sæson. Foto: Carsten Mol

I år er første gang at deltagerne i Den store bagedyst, har skulle bære handsker undervejs. Her ses Wissam fra dette års sæson. Foto: Carsten Mol

Det var det helt rigtige

Men på trods af de anderledes omstændigheder, så var deltagerne enige om at det var det helt rigtige at gøre, for ikke at risikere at lukke programmet. 

Det havde jo ikke været så godt, hvis nogen af os blev syge, og vi så havde gået og krammet. Det var jo en kanon oplevelser at være med alligevel - og jeg har jo heller aldrig prøvet andet.” Fortæller Mads Eg Andersen som også er deltager i årets sæson. 

Men selvom at det var det eneste rigtige, så var det alligevel anderledes at bruge handsker undervejs. Morten Hansen synes at det var besværligt at skulle bruge handskerne, men deltagerne øvede sig også i at bage med dem derhjemme og beretter at det blev bedre hen ad vejen.

Søren Olsen som er DR-redaktør på programmet, forklarer til B.T. at der netop på grund af corona er endnu mere fokus på køkkenhygiejne - selvom der normalt også er stort fokus på dette. Derfor har de netop indført at årets deltagere og dommere skal være iført handsker, når de er i kontakt med kagerne. 

Søren Olsen kan også fortæller at de aldrig i tidligere sæsoner har haft mistanke om, at der er opstået smitte med sygdom mellem deltagerne i bage-teltet.