Denne bås skal du IKKE vælge, når du går på offentligt toilet

10/05/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Eksperterne er ikke i tvivl.

Mest læste i dag

Vi har alle prøvet det. Vi skal bruge et offentligt toilet, og der er flere ledige båse at vælge imellem. 

Men hvilken bås skal man gå efter?

Det kan være svært at vurdere, men ifølge flere eksperter er der en helt særlig bås, du skal undgå at gå ind i, og det er der flere årsager til.

En undersøgelse, som blev offentliggjort i 2012, viste, at når en person skyller ud i en bås, så kan bakterierne sprede sig op til en meter fra toilettet.

Derfor lyder eksperternes anbefaling også på, at man for alt i verden skal undgå den midterste bås, når man befinder sig på et offentligt toilet.

Men anbefalingen er ikke kun på baggrund af undersøgelsens resultater.

Den midterste bås er nemlig også den mest populære bås, hvorfor den igen bliver eksponeret for flere bakterier end de øvrige båse.

En anden faktor, du bør overveje, når du skal vælge bås, er den øgede risiko for at blive udsat for lyde og lugte fra andre båse. 

Hvis du vælger den bås, der er længst væk fra andre personer, kan du mindske risikoen for at blive udsat for disse ubehagelige faktorer.

Konklusion

Først og fremmest er det vigtigt at undgå den midterste bås, da den er den mest populære, og da det er den bås, der er mest eksponeret for bakterier.

Derudover er det bedst at vælge den bås, der er længst væk fra andre mennesker, da du både undgår de bakterier, der bliver frigivet, når de øvrige toiletbesøgende skyller ud. 

Det kan også mindske risikoen for at blive udsat for bakterier og ubehagelige lyde og lugte. 

Så næste gang du bruger et offentligt toilet, skal du tænke over, hvilken bås du vælger. Det kan gøre en stor forskel for din sundhed og komfort.