Denne Badehotellet-stjerne bliver den nye Karen Blixen

10/06/2020

Nanna Christina Smidt

Der kommer snart en ny film om den danske forfatter Karen Blixen, og i denne udgave, der er lavet af Bille Augusts, skal Birthe Neumann spille Karen Blixen.

Mest læste i dag

Filmen kommer til at hedde Pagten, som måske leder tankerne hen på julekalenderen af sammen navn, hvor en anden Badehotellet-stjerne – nemlig Lars Ranthe, spiller med.

73 år – og stadig fuld af energi

De fleste er for længst gået på pension når der står 73 år på CV’et, men ikke Birthe Neumann. Hun er stadig aktiv, og har en af de bærende roller i Badehotellet, og er ellers kendt fra forskellige roller på både film, tv og i teateret.

Men nu skal hun altså i gang med at spille den helt store rolle som Karen Blixen, når hun skal spille den verdensberømte forfatter i Bille Augusts nye film Pagten. Det skriver BILLED-BLADET.

Forhold til en yngre mand

I filmen er der fokus på det særlige og turbulente forhold mellem Karen Blixen og Thorkild Bjørnvig i 1950’erne. Han var en ung digter, som hun havde et forhold til i disse år, og der gemmer sig en spændende historie der.

”Vi er ekstremt stolte af at præsentere Birthe Neumann i rollen som Blixen - en stærk, sammensat og dybt fascinerende kvinde. Publikum vil få indblik i sider af Karen Blixen, som kun få kendte. Vi kommer til at opleve Birthe Neumann i et stærkt kvindeportræt – en på én gang generøs og kærlig kvinde, men også magtsyg, intrigant og jaloux.

En kvinde der placerede Thorkild Bjørnvig i et intenst drama mellem hende selv, hans hustru Grete og elskerinde Benedicte. Vi har sikret et stærkt cast med Birthe Neumann i front og tre unge stortalenter i en spændingsfyldt og fascinerende historie, som aldrig tidligere er fortalt på film”, udtaler producer Jesper Morthorst til BILLED-BLADET.

Bille August har sin datter med

Der er også andre kendte ansigter på rollelisten, og blandt andet bliver den unge digter, Thorkild Bjørnvig, spillet af Simon Bennebjerg, som vi kender fra blandt andet Arvingerne og Når støvet har lagt sig.

Bille August har også sin datter Alba August, med på optagelser. Det er dog ikke kommet frem, hvad hun skal spille.

Optagelserne begynder den 10. juni, og skal foregå på Fyn, mens filmen forventes at få premiere i 2021.

 

Anbefalet til dig