Der er en sort sky over Danish Crown: Krisen fortsætter efter tidligere ansat nu hiver virksomheden i Retten

Af: Kasper Rud

|

18/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Danish Crown skal nu i Retten.

Lige nu læser andre også

Tidligere medarbejdere sagsøger Danish Crown for Covid-19 senfølger

Tre tidligere ansatte ved Danish Crowns nu lukkede slagteri i Ringsted har taget skridtet og sagsøger virksomheden.

De hævder, at arbejdsgiveren ikke gjorde nok for at forhindre spredningen af Covid-19 under pandemien, hvilket har efterladt dem med alvorlige senfølger.

Retssagen kommer til at finde sted ved Østre Landsret den 25., 29., og 30. oktober.

Det skriver TV 2 Øst.

Ifølge Per Hansen, forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF, er målet med retssagen at få placeret et ansvar for de ansattes helbredsmæssige situation.

"Vores påstand er, at Danish Crown ikke tog de fornødne forholdsregler for at undgå smitte. Det er vigtigt for os at få placeret et ansvar i den her sag, så det bliver klart for arbejdsgiverne, at de skal passe bedre på deres medarbejdere," udtaler Hansen.

For de berørte medarbejdere har senfølgerne efter sygdommen haft markante konsekvenser for deres livskvalitet. En af de tidligere slagteriarbejdere fortæller til TV 2 Øst, at han stadig kæmper med symptomer som hovedpine, hukommelsestab og koncentrationsbesvær. Disse vedvarende helbredsproblemer er årsagen til, at han og hans tidligere kolleger nu kræver, at Danish Crown holdes ansvarlige for det, de ser som utilstrækkelig beskyttelse mod smitte på arbejdspladsen.

Sagen retter fokus mod arbejdsgiveransvar under pandemien og kan få betydning for, hvordan fremtidige smitteudbrud håndteres i industrien.

Retssagens udfald vil muligvis sætte præcedens for lignende sager, hvor ansatte føler sig svigtet af deres arbejdsgiver under Covid-19-krisen.

Danish Crown har endnu ikke kommenteret sagen offentligt, men retssagen forventes at kaste lys over, om virksomheden levede op til sit ansvar for medarbejdernes sikkerhed i en tid præget af stor usikkerhed og hurtigt skiftende retningslinjer.

Anbefalet til dig