Der indkaldes til endnu et pressemøde klokken 10:00

Nyheder
Finansministeren indkalder til pressemøde. Foto: Steen Broager
Denne gang skal pressemødet handle om økonomi og de hjælpepakker, som regeringen indfører for at holde hånden under erhvervslivet.

Mest læste i dag

Finansministeriet har indkaldt til pressemøde om situationen med hjælpepakkerne under coronavirussen. Mange steder er erhvervslivet i knæ, og selvom der oprettes hjælpepakker, forventes der stadig massive tab, mange fyringer og flere konkurser.

Det er finansminister Nikolai Vammen, der sammen med Erhvervsminister Simon Kollerup, der har ansvaret for at indføre hjælpepakkerne og dermed også hjælpe nødlidende virksomheder så sikkert som muligt gennem krisen.

På trods af regeringens historiske hjælpepakker har titusinder alligevel mistet deres job i løbet af krisens første måned. Flere eksperter peger på, at krisen allerede er på niveau med finanskrisen i 2008. Danmark har derfor ikke råd til, at fyringerne fortsætter og virksomhederne bliver ved med at lukke ned og gå konkurs. 

En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd peger på, at vi efter endt krise kan have op mon 160.000 arbejdsløse, hvilket sker selvom regeringen har indført historiske hjælpepakker for op mod 285 milliarder kroner, netop for at undgå fyringer og virksomhedslukninger. 

 

Anbefalet til dig