Derfor blev kun 15 evakueret fra Afghanistan: FC København ventede på et lift

18/08/2021

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock.com
DAT-flyet var nødt til at afbryde evakueringsmissionen for i stedet at sætte kursen mod København, hvor løverne fra FCK stod og ventede.

Mest læste i dag

Flyet fra Danmark fik blot hentet 15 mennesker hjem fra Kabul, Afghanistans hovedstad, hvor man som bekenbt oplever et kaos uden lige. Men det har dog vakt stor undren, at man kun havde 14 nordmænd og en person med lovligt ophold i Danmark med sig hjem til Københavns Lufthavn, hvor flyet landede onsdag morgen, das flye ellers havde en kapacitet på 111 passagerer. 

Piloten forklarede, at man simpelthen ikke kunne strække den længere, da en anden kunde, som man ikke kunne afbryde kontrakten med, var i venteposition.

Det stort set mennesketomme fly vakte stor kritik og forargelse rettet mod Udenrigsministeriet, som i først omgang begrundrede beslutningen med, at "operationen i øjeblikket er vanskelig". 

Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, er dog klar i mælet, da han fortæller, hvad han synes om forklarigen fra Udenrigsministeriet. 

"Det synes jeg er barokt. Vi er en situation, hvor Venstre og andre partier har sagt, at hvad end det koster, og hvad end det kræver, så er vi klar til at dække det, sagde han tidligere onsdag ifølge Ekstra Bladet. 

"Det må aldrig være penge, der skal være afgørende for at få de danske statsborgere og de flere hundrede, der har hjulpet Danmark i mange år, ud af Kabul," kom det endvidere fra Michael Aastrup Jensen. 

Mediet Check-in.dk beretter, at DAT-flyet - flyet fra Danmark - måtte se sig nødsaget til at afbryde missionen om evakuering for i stedet at sætte kursen mod København, hvor løverne fra FC København ventede, som man skulle flyve til Tyrkiet, da de torsdag aften møder Sivaspor, når de tørner sammen i Conference League. 

Ifølge kontrakten var man forpligtet til at give løverne er lift til Tyrkiet, hvilket Jesper Rungholm, administrerende direktør i DAT, bekræfter ifølge Ekstra Bladet. 

Han stod selv for at flyve evalueringsflyet tilbage til København efter at have været i Islamabad, Pakistans hovedstad, da man her har fået etableret en luftbro til Kabul. 

Jesper Rungholm siger dog endvidere til Check-in.dk, at man hele tiden havde en plan om, at man skulle hjem igen onsdag morgen, da man "ikke bare kunne stå open-ended i Islamabad"

Anbefalet til dig