Derfor bør du aldrig klække et æg på en kant

20/03/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Hvis du plejer at gøre det, kommer du helt sikkert til at stoppe med det nu.

Mest læste i dag

Størstedelen af opskrifter til bagning og madlavning kræver et eller to æg, og for langt de fleste 'hjemmekokke' er der ikke noget mere irriterende, end når man klækker et æg og efterfølgende skal have små æggeskaller ud af sin mad.

De færreste kan klække æg med en hånd som de professionelle, men der er faktisk en anden og meget lettere måde at klække æg på, som ikke kræver noget synderligt.

Nogle mennesker tror måske, at klække et æg på kanten af en skål vil resultere i en renere brud, men det er faktisk lodret forkert. 

Den bedste måde at klække et æg på, er på en flad overflade, som en bordplade, der vil tillade membranen at forblive intakt, og fragtmenterne fra skallen vil hænge fest, mens resten af æggen vil falde ned i skålen eller på panden. Det skriver mediet Mashed.com.

Selvfølgelig er der altid en chance for, at tingene ikke går helt efter planen, men klækker du æg på en flad overflade i stedet for en kantet, så vil det uden tvivl hjælpe på din madlavning.

At klække æg på bordpladen har endnu en fordel

Mange kokke praktiserer også at klække æg i separate skåle først og derefter blande æggene i resten af ​​blandingen. Dette sikrer, at selv hvis æggeskallen finder vej ind i skålen, er det nemmere at fiske ud af den gennemsigtige rå æggehvide end det er ud af en dej, hvor det meget vel kan blande sig.

Den franske kok Jacques Pepin, berømt for sine omeletter og crêpes, siger, at der er en anden fordel ved at knække æg på bordpladen i stedet for på kanten af en skål:

Det hjælper med at forhindre fødevarekontaminering. Rå æg kan bære salmonella, og mange tilfælde af madforgiftning er resultatet af uagtsomhed og krydskontaminering i køkkenet.