Derfor bør du aldrig lave mad med olivenolie

Af: Thea Andersen

|

25/04/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Hvis du er vant til at lave mad med olivenolie, bør du muligvis skifte den ud med en anden olie.

Lige nu læser andre også

Det populære firma Le Creuset, som blandt andet forhandles i Imerco, har advaret kunder mod at lave mad med olivenolie.

Grunden til at Le Creuset advarer kunderne mod at lave mad med olivenolie er ifølge Daily Mail, at det kan efterlade skader på pander på grund af dets røgpunkt. 

Efter adskillige kundeklager over, at bunden af ​​gryder og pander bliver beskadiget, når de bliver brugt, har det Le Creuset skrevet til kunder og informeret om, at deres valg af madolie kan være årsag til problemet.

- Olivenolie har et meget lavt brændpunkt, og det kan danne en brunlig hinde på panden (brændt olie), hvilket skaber en barriere mellem maden og panden, skriver Le Creuset til kunden og tilføjer:

- Vi vil råde dig til, at du nu og da gnider madolie rundt om panden og lader den stå, mens den ikke er i brug. Dette vil hjælpe med at bevare kvaliteten af ​​det.

Andre eksperter, herunder John Lewis, Smeg og Mark Greenaway, er enige med Le Creusets' anbefaling og skriver, at olien hverken må 'ryge eller brænde'. 

Blandt andet peges der på, at andre olier som solsikke, avocado, raps, kokos, majs og sesam egner sig bedre som madolier, da de har et højere røgpunkt. 

Hvorimod olier med et lavt røgpunkt, som olivenolie, anbefales til dressinger, dryp over en færdig ret eller lav varme.

Anbefalet til dig