Ifølge eksperter kan genopvarmning af væsker i mikroovnen faktisk have katastrofale konsekvenser - og det hele har at gøre med en proces, der kaldes 'overophedning'.
I et opslag, der blev delt på Facebook i sidste uge, mindede en person om en hændelse, hvor en mand forsøgte at koge vand ved hjælp af mikrobølgeovnen.
Han tog et krus vand og puttede det i mikroovnen, og tog koppen ud, da han troede, det havde nået kogepunktet.
"Da han kiggede ind i koppen, bemærkede han, at vandet ikke kogte, men pludselig 'blæste' vandet i koppen op i hans ansigt. Alt vandet var løbet ud i hans ansigt på grund af opbygningen af energi. Hele hans ansigt blev brændt, og han fik 1. og 2. grads forbrændinger," forklarede personen.
Andre brugere var forfærdede over opslaget, mens nogle delte deres egne lignende historier. Det skriver LADbible.
Mange havde oplevet det samme efter opvarmning af andre væsker, såsom sovs, suppe og mælk. En kvinde sagde, at hun næsten mistede synet efter at have lavet en varm chokolade i sin mikrobølgeovn.
Årsagen til 'eksplosionen' er en proces kaldet overhedning - som opstår, når en væske når kogepunktet uden egentlig at koge.
"Når vand koger, begynder det at skabe bobler. Så hvis du kommer vand i en gryde, begynder det at boble længe før det kommer i kog. Selve boblen er svær at lave og kræver meget energi. I en normal opvarmningsproces - som en gryde på et komfur - bliver vandet opvarmet af et element nedenunder. Det metalstykke bliver meget varmt, så der er nok energi i vandet lige over det til at begynde at koge," forklarede Peter Barham, emeritusprofessor på School of Physics ved University of Bristol.
Rofessor Barham forklarede, at eksplosionen ofte sker, når nogen putter noget i koppen, såsom en ske - men kan også opstå, når koppen vippes op mod munden, hvilket fører til alvorlige skader.
"Mit bedste råd ville være, at du ikke opvarmer væsker i en mikrobølgeovn, men det er også værd at tjekke producentens vejledning for råd," tilføjede han.
Selvom overophedning kan ske med enhver væske, er det mest sandsynligt, at det sker med tidligere kogt vand. For eksempel genopvarmning af en varm drik.