Derfor bør du altid opbevare sodavand i køleskabsdøren

28/11/22 13:00

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Mange ved det ikke, men der er faktisk en helt bestemt gund til, at du skal opbevare din sodavand i køleskabsdøren.

Det er praktisk at opbevare sodavand i din køleskabsdør. Det giver også en dejlig lyd, når du åbner køleskabsdøren, og sodavandsflaskerne klirrer mod hinanden.

At åbne en kold sodavand og se en god fodboldkamp er en af ​​de simple fornøjelser i livet. Som alle andre drikkevarer er der en ideel temperatur til at nyde en dåse pop fuldt ud.

Det anbefales, at køleskabe altid skal opretholde en indre temperatur på 4-5 grader eller mindre.

Patogene bakterier kan vokse hurtigt i temperaturområdet mellem 5 og 60 grader. Dette er de bakterier, der er ansvarlige for fødevarebårne sygdomme. Det skriver Tastingtable.

Den farligste del af patogene bakterier er dens 'lumskehed': disse bakterier ændrer normalt ikke smagen, lugten eller farven af ​​mad og produkter, hvilket gør det utroligt svært at bemærke, når de er til stede.

Så hvorfor er det ikke lige meget, hvor i køleskabet du opbevarer dine dåser eller flasker?

Ifølge Singapore Food Agency er døren til køleskabet sværere at regulere end resten af ​​køleskabet.

Genstande opbevares tættere på åbningen af ​​køleskabet, så jo mere du åbner og lukker dit køleskab, jo mere bidrager du til at gøre din køleskabsdør varmere end noget andet sted indenfor.

Websitet rapporterer, at det er grunden til, at fødevarer som mælk, æg og ost lettere påvirkes af temperaturen og bør opbevares bagerst i køleskabet for maksimal kulde.

Men at fylde din køleskabsdør med sodavandsdåser er ikke bare et taktisk konserveringstræk eller en æstetisk tiltalende øvelse i farvekoordinering. En talsmand fra Pepsi anbefaler, at 5,6 grader er den ideelle temperatur, når du skal drikke en sodavand direkte fra køleskabet.

Michael Mascha, forfatter til "Fine Waters: A Connoisseur's Guide to the World's Most Distinctive Bottled Waters," advarer mod at drikke kølede drikkevarer for kolde. At gøre det kan bedøve smagsløgene.