Derfor bør du altid vaske dåsen inden du åbner den

Af: Ida Hansson

|

30/12/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du tænker sikkert ikke over det, men du bør faktisk vaske dåserne INDEN du sætter tænderne i indholdet.

Mest læste i dag

Mange af os elsker at lave mad med friske ingredienser, fra modne tomater til sødt duftende meloner. Men lige så lækkert som friske råvarer fra markedet er, er det altid en god idé også at have dåsemad let ved hånden.

På grund af dens lange holdbarhed — mad i dåser, der opbevares under fremragende forhold og forbliver rene, ubulede og rustfrie, vil holde på ubestemt tid, oplyser det amerikanske landbrugsministerium, at dåsemad er en god backup at have i huset i disse usikre tider.

Men selv hvis du ikke forbereder dig til apokalypsen, er en bred vifte af højkvalitets dåsemad fra tomater til bønner til fisk til majs en billig måde at bringe variation, farve og næringsstoffer til retter uden at skulle løbe til supermarkedet.

Det er nemt som at få fat i dåser med kokosmælk og tærtefyld fra supermarkedets hylde og stable dem i dit spisekammer, når du er hjemme igen, men der er endnu et trin, du skal huske, før du åbner dåsemad eller drikkevarer, og det er at rense ydersiden først. Det skriver Tasting Table.

Har du nogensinde tænkt over, hvor mange par hænder en dåse tun eller en flaske rosé skal igennem, før den havner i dit køkken?

Ifølge den legitimerede diætist Colene Stoernell er det mange — plus forskellige lagre og forsendelsessteder undervejs.

Alle disse bevægelser resulterer typisk i, at dåse- og konserverede varer samler snavs, selvom de ser rene ud med det blotte øje.

Derfor er det tilrådeligt at vaske – ja, med sæbe og vand – krukker, dåser og flasker med mad og drikke, før du åbner dem for at indtage dem," sagde Stoernell til Reader's Digest.

"Jeg vasker altid enhver drikkevaredåse, før jeg åbner den, selvom jeg hælder indholdet ud i et glas. Disse dåser har været overalt og er beskidte. Det er vigtigt at vaske det snavs og de bakterier, som dåser kan samle, før du drikker en sodavand eller åbner en dåsevare og udsætter maden for bakterierne på ydersiden af ​​dåsen," tilføjede Caitlin Hoff, en sundheds- og sikkerhedsefterforsker.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig