Derfor bør du ikke længere starte din vaskemaskine i hverdagene

02/04/2024

Jesper Bengtson

Foto: TikTok
Nu bør du stoppe med det.

Mest læste i dag

Sommertiden er netop begyndt, og det betyder, at der sker noget nyt med elregningen, som alle burde vide. Ifølge en artikel i Børsen, så er det ikke længere smartest at bruge strøm om natten for at spare penge.

Nu skal man i stedet tænde for vaskemaskinen eller opvaskemaskinen midt på eftermiddagen i weekenden, hvis man vil undgå en høj elregning.

Det skriver B.T.

Ifølge Henrik Møller Jørgensen, som står bag elprisprognosetjenesten 'Grønnere Elforbrug', er det blevet tid til at revurdere, hvornår man anvender elektricitet.

"Den korte besked er, at hvis du vil spare penge, så skal du nu til at bruge strømmen midt på eftermiddagen i weekenderne", udtaler han til Børsen.

Dette udgør en markant ændring i forhold til det tidligere råd om fortrinsvis at anvende elektricitet om natten. Ændringen skyldes to primære faktorer.

For det første introducerer elnetselskaberne sommertariffer, hvilket medfører betydeligt lavere transportomkostninger for elektricitet i visse tidsrum.

For det andet spiller solenergiens voksende betydning på energimarkedet en central rolle, idet prisen på strøm falder i de timer, solen skinner mest.

Dette er særligt relevant i sommermånederne, hvor solenergi bidrager meget til energiforsyningen.

Det fremhæves yderligere, at strømforbruget generelt er lavere i weekenden, hvilket yderligere understøtter idéen om at planlægge forbrugsintensive aktiviteter, såsom tøjvask, til tidlige eftermiddagstimer i weekenden.

Denne 'taktik' kan ikke alene bidrage til at sænke den enkeltes elregning, men også fremme en mere bæredygtig udnyttelse af tilgængelige energiressourcer.

Anbefalet til dig