Derfor bør du ikke opbevare ost i køleskabsdøren

Af: Ida Hansson

|

04/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke ligemeget, hvor du opbevarer din ost.

Mest læste i dag

Ost er en af ​​de største opfindelser i historien nogensinde. Mennesker kan være ansvarlige for en del smerte og lidelse, men når du tager en bid af en virkelig glat brie, eller får en snert af en smuk røget gouda, eller ser stoisk på, mens tjeneren fortsætter med at rive alt for meget parmesan på din pasta.

Køleskabe er også (måske lidt mere ægte) et vidunder af menneskelig innovation, og når du samler disse to titaner af menneskelig opfindelse, hvad får du så? Nogle mulige fejl.

Bare det at smide din ost ind i køleskabsdørene kan være praktisk, men der er nogle ting, du skal huske på for at sikre, at din ost forbliver dejlig frisk under opbevaring. Det skriver Tasting Table.

Ost, som et mejeriprodukt, kræver ifølge The Cheese Grotto stabile, kølige og tørre miljøer for at holde, og din køleskabsdør er ikke sådan. Køleskabsdøren åbnes typisk konstant hele dagen og er derfor mest udsat for fugt- og temperaturændringer, som ikke er gode betingelser for din ost.

I stedet for køleskabsdøren skal du bruge yderligere et par sekunder på at inspicere dit køleskab og finde et dejligt køligt skuffehjørne til at opbevare din ost. Ifølge USDA har mange køleskabe specielle skuffer og rum, der er designet til optimal opbevaring af forskellige typer ingredienser, hvoraf den ene er ost.

Forskellige oste kræver lidt forskellige opbevaringsmetoder, men alle kræver kølige, stabile temperaturer. Oste er meget gode til at absorbere lugte, så sørg for, at dit køleskab er rent, og at skuffen, du lægger din ost i, er fri for særlig skarpe lugte.

Det er også muligt at fryse din ost ned, hvis du gerne vil bevare den på lang sigt, bare sørg for at forsegle den ordentligt, så den ikke absorberer fryselugten, og tø den omhyggeligt op i køleskabet, før den tilberedes med eller serveres.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig