Derfor bør du lade opvasken stå den 1. januar

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du er den mindste smule overtroisk, så bør du lade opvasken stå i dag.

Mest læste i dag

Du skal ikke svinge støvsugeren eller tage opvasken i dag. Gammel overtro siger nemlig, at det bringer uheld, hvis man foretager den slags gøremål den 1. januar.

Hvis det skulle vise sig, at der er nogen sandhed i dette, er det naturligvis bedst at vente til den 2. januar. Ellers skulle du have gjort det i går. Det skriver Metro.

Der er en række overtro, myter og gamle fortællinger, der siger, at man ikke bør give sig i kast med nogen form for rengøring eller oprydning den 1. januar.

En af dem lyder på, at hvis man klarer vasketøjet på årets første dag, vil det 'vaske en elsket væk'. Det vil sige, at du vil miste en ven eller et familiemedlem i dette år, hvis du klarer vasketøjet i dag.

En anden siger, at vask af tøj eller at tage opvasken den 1. januar ganske enkelt vil 'vaske heldet' væk. Ligeledes gør det sig gældende for at feje eller støvsuge dine gulve, da det også vil 'feje held og lykke væk'.

Ikke nok med det, så kan det faktisk også bringe uheld, hvis du beslutter dig for at tømme dine skraldespande og smide skraldeposen ud. Derfor er det tilsyneladende også noget, som du gør klogt i at holde dig fra.

Efter sigende skulle det, at du beslutter dig for at fjerne ting fra hjemmet, føre til, at velstand ender med at forsvinde.

Ydermere er der også en gammel myte, der lyder på, at det, du foretager dig på årets første dag, vil afspejle sig i resten af året. Det vil derfor have stor betydning for dig, hvis du beslutter dig for at bruge 1. januar på at gøre rent og vaske op.

Hvis du klarer den slags pligter i hjemmet på årets første dag, kan du nemlig forvente, at de resterende 364 dage af året også vil byde på hårdt og kedeligt arbejde. Og det er næppe noget du ønsker.

Anbefalet til dig