Derfor bør du overveje et kviklån til din næste rejse

01/07/2018

Helge Rahbek

Det er altid en god ide at undersøge flere muligheder, inden man træffer en beslutning med henblik på at finde den bedste mulige løsning. Mange danskere kender til dette i forbindelse med bestilling af rejser, hvor der kan være mange penge at spare på den samme rejser alt efter, hvor man bestiller rejsen henne.

Mest læste i dag

Dette gælder ligeledes på markedet for lån. Her bør du derfor også undersøge, om et kviklån kan være løsningen på din økonomiske situation, hvor du, af den ene eller anden årsag, har brug for finansiel hjælp til at få komme ud at rejse. Der er selvfølgelig nogle ting, som du skal have øje for, før du optager sådan et lån, eftersom et kviklån, ligesom alle andre lån, skal tilbagebetales. Det er derfor vigtigt, at man overvejer, om et lån er en god ide på den lange bane. Dette skal forstås således, at du skal kunne betale lånet tilbage i overensstemmelse med den indgåede aftale.

Når dette er sagt, så er der fordele og ulemper ved alt, og i nedenstående fokuserer vi på de fordele, som der er ved et kviklån.

1. Der findes, stort set, altid et lån til enhver rejse

Som nævnt er det altid en god ide at undersøge mulighederne, og der eksisterer mange lånemuligheder, når det kommer til kviklån, hvorfor du med stor sandsynlighed kan finde et som harmonerer med din økonomiske situation og den rejse, som du ønsker at komme på. Mange danskere er dog ikke bevidste om, hvor mange lånemuligheder som eksisterer, idet lånemarkedet før i tiden blev anset som en jungle.

I dag eksisterer der mange online sammenligningstjenester, som du kan bruge til at danne dig et overblik over de mange kviklån, som der udbydes fra forskellige låneudbydere. Du kan derfor ganske nemt danne dig et overblik over lånemarkedet, hvis du klikker ind på en online sammenligningstjeneste som danske moneylender.dk og kender til relevante økonomiske begreber såsom:

ÅOP (forkortelse for årlige omkostninger i procent)

Det er vigtigt, at du kender til ÅOP, idet det kan anvendes til at sammenligne de mange forskellige lån. ÅOP inkluderer årlige omkostninger forbundet med lånet såsom renter og gebyrer.

Løbetid:

Det er vigtigt, at du noterer dig lånets løbetid, så du er bevidst om hvor mange måneder, som du skal tilbagebetale lånet på. Det er vigtigt, at du overholder lånets løbetid, så du ikke modtager rykkere.

Med ovenstående to økonomiske begreber kan du med større viden og sikkerhed tilgå de mange forskellige kviklån, så du bedre kan vurdere om det er en reel mulighed for dig. Du kan således tage ud at rejse med ro i sindet med forståelse for disse.

2. Ansøgning om et kviklån er nemt og simpelt

Det er svært at forestille sig, at det kan blive meget nemmere, at ansøge om et lån end det allerede er, når du ansøger om et lån fra en online sammenligningstjeneste. Du kan nemlig ansøge online med dit NEMID, når du har udvalgt det lån, som du mener er det bedste lån til til rejsen. På denne måde kan du udfylde ansøgningen hjemme i trygge rammer.

En anden fordel i forbindelse med ansøgningsprocessen er, at du ikke skal stille sikkerhed. Du skal derfor ikke pantsætte dine værdigenstande, hvorfor du ikke behøver at frygte tab af hverken hus eller bil. Dette gør også at ansøgningen er nemmere og, mener mange, mere betryggende.

3. Hurtig udbetaling 

Det kan være yderst vigtig med hurtig udbetaling, hvis man står i en situation, hvor man pludselig mangler penge til at slå til på en afbudsrejse. I sådan en situation kan du misse tilbuddet, hvis du venter for længe, hvorfor der i nogle situationer er et behov for en hurtig udbetaling.

Det varierer fra låneudbyder til låneudbyder hvor hurtigt, at du kan få pengene udbetalt. Flere låneudbydere overfører pengene med straksoverførsel, hvorfor du kan have pengene på din konto samme dag, som din ansøgning godkendes.

4. Sådan finder du den billigste rejse

Når du skal finde frem til den rejse som du ønsker, så skal du bruge tid på at undersøge markedet grundigt.

Der kan være mange penge at spare på at vælge det rigtige rejsebureau eller flyselskab. Ja der kan endda være penge at spare på at flytte afrejsen et par dage eller flyve fra en anden lufthavn.

Hvis du vil finde de billige rejser, så er det en god idé at sætte dig ned en aften med din PC og bruge tid på at sammenligne priser fra forskellige rejsebureauer inden du booker din rejse.

Anbefalet til dig