Derfor deltog Prins Joachim og Prinsesse Marie ikke i Folketingets åbning

06/10/20 10:35

Julie Møller

Prins Joachim og prinsesse Marie på deres officielle portræt. Foto: Steen Brogaard
Folketingets åbning fandt sted i dag, men det var uden Prins Joachim og Prinsesse Maries deltagelse.

Ifølge grundloven begynder Folketingsåret altid den første tirsdag i oktober, og det er i dag. Præcis kl. 12 startede årets første møde i Folketingssalen,  og på åbningsdagen ankom repræsentanter for kongehuset også til Folketinget.

Men i år var det kun Prinsesse Benedikte, Dronning Margrethe, Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary, der var at finde i salen, og det var der en grund til.

I september sidste år flyttede Prins Joachim og prinsesse Marie nemlig til Paris, hvor deres hverdag og arbejdsliv nu er centreret. Prins Joachim arbejder som Forsvarsattaché på den danske ambassade i Paris, og efter en turbulent sommer, hvor prins Joachim fik en blodprop i hjernen, er der nu mere ro på, og hverdagen ruller for det kongelige par og deres børn i det franske, skriver Billed Bladet.

Mette Frederiksen på talerstolen

De kongelige kunne overvære landets statsminister, der i sin åbningstale lagde ud med at tale om corona, hvor hun først gjorde status på situationen, som den er lige nu.

“De seneste tre uger har vi i gennemsnit haft 450 smittede om dagen og 120 indlagte, hvilket er det højeste tal siden maj. Indtil videre er det lykkedes os at bremse stigningen, inden den har fået for godt fat. Det har medført nye restriktioner, som desværre har været nødvendige.” lød det fra Mette Frederiksen i åbningstalen. 

Derefter fortalte statsministeren, at selvom hun er positivt, så er antallet af smittede for højt i forhold til, hvad det burde være.