Derfor skal du ikke give din hund vegansk mad

15/8/22 19:19

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Det kan ende i bøder og fængselsstraf, hvis man sætter sit kæledyr på en forkert kost.

Hundeejere bliver nu advaret mod at lægge den forkerte mad i hundeskålen, da man ser flere og flere, der eksperimenterer med vegetarisk eller vergansk mad, som man skal overveje at lade være med, hvis man bor i Storbritannien.

Inden længe er det muligvis ulovligt og strider imod loven, hvis man ikke formår at servere en kost med alle ernæringsbehov til vores firbenede venner.

Daniella Dos Santos fra British Veterianarian Association understreger i den forbindelse, at man skal være meget forsigtig med, hvad man lægger i hundens skål.

"I Storbritannien har ejeren pligt til at fodre dyret med en passende diæt. Det er fint, hvis du er vegetar eller veganer, men det er svært at få til at være holdbart for hunde," siger hun ifølge LadBible

Hun fortæller, at man skal være varsom, når det kommer til hundes kost.  

"Der vil være meget større risiko for, at det ender forkert, end at man får det gjort rigtigt." 

Daniella mener i stedet, at, skulle man udelukkende ønske sådan en kost til sin hund, at man inddrager en ernæringsekspert. 

Hun fortæller endvidere, hvorfor det er så vigtigt, at hunde får den rigtige kost, da man ellers vil kunne risikere, at hunden lider. 

Og det er altså netop dette, som loven skal sætte en stoppper for.

Bryder man reglen og dermed ikke sørger for, at dyret får den rigtige kost, vil man kunne blive idømt en bøde, men man vil sågar kunne ende med at blive idømt fængselsstraf. 

Hunde bliver fremhævet, da nogle racer har svært ved at spise plantebaseret kost, da fordøjelsessystemet har svært ved den fiberrige føde, som, samtidig med at have en kort tarm, betyder, at de vil være længere om at udvinde næringsstofferne fra den fiberrige føde i forhold til kød. 

Vegetarisk og vegansk kost er altså ikke forbudt, men ejerne skal være sikre på, at deres hund får alt, hvad den har brug for.