Derfor skal du aldrig opbevare kød øverst i køleskabet

24/12/22 10:00

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det er ikke helt lige meget, hvor i køleskabet du opbevarer dine fødevarer.

Hylderne og skufferne i et køleskab er ikke ens skabt. Mediet Today forklarer, at hvert sted i et køleskab har et mikroklima, der er bedst til visse fødevarer.

Døren er det varmeste sted i køleskabet, hvilket gør det til et dårligt sted for æg, på trods af den æggeopbevaring, der er en fælles funktion i mange køleskabsdøre. Ideelt set bør døren kun indeholde krydderier og pasteuriseret juice.

Den nederste hylde er i generelt den koldeste. Dette er det bedste sted for æg, selvom denne hylde er tilbøjelig til udsving, når døren åbnes.

Den øverste hylde holder sig ved en mere stabil temperatur, hvilket gør den god til spiseklare fødevarer og mejeriprodukter. Hvad angår skufferne, bør de bruges til "fugtige ting", som forhindrer frugt og grøntsager i at tørre ud.

I en perfekt verden ville der være to af disse til at hjælpe dig med at spare penge ved ikke at smide grøntsager ud for tidligt.

Nogle frugter udsender ethylengas, som kan tilskynde grøntsager til at rådne hurtigere; det er bedst at holde dem adskilt.

Det hjælper også at vide, hvad der ikke skal ind i køleskabet. Denne liste inkluderer brød, kartofler, tomater, bananer og avocadoer. Umodne stenfrugter, såsom blommer, kirsebær og nektariner, bør også holdes ude af køleskabet. Det skriver Thedailymeal.

Hvorfor er det så vigtigt, hvordan du organiserer dit køleskab? Man kan godt blive syg, hvis det går skævt i et køleskab.

For eksempel bemærker Consumer Reports et tilfælde, hvor snesevis af kolleger blev inficeret med en potentielt dødelig bakterie. De havde alle fået mørt kylling, men denne form for f.eks. coli var normalt ikke forbundet med fjerkræ.

Undersøgelsen viste, at kyllingen var blevet forurenet med saft fra utilberedt oksekød, der stod på hylden øverst.

For at undgå disse situationer kortlægger State Food Safety den sikreste rækkefølge for at stable vores køleskab fra top til bund. Mad, der kræver mest tilberedning (dem med de højeste minimumssikre temperaturer), skal være i bunden. Det inkluderer alt råt kød, skaldyr og færdiglavet mad, inklusive rester af varme retter.