Derfor skal du være med i en a-kasse

Nyheder
Det kan være en god idé at melde sig ind i en a-kasse. Foto: Shutterstock
Beskæftigelsestallene fra marts måned er netop kommet fra Beskæftigelsesministeriet, og det er ikke betryggende læsning. Selvom man selvfølgelig ikke skal gå i panik, så er det en god idé at sikre sig mod arbejdsløshed.

Mest læste i dag

Det er altid uheldigt at miste sit job, men heldigvis kan man være på forkant med situationen og sikre sig så godt som muligt, hvis uheldet skulle være ude. 

Selvom der selvfølgelig er gode muligheder for at finde et nyt job hurtigt, så er det bare nemmere at søge arbejde, hvis der er styr på økonomien og man ved, at man kan bruge lidt krudt på at sunde sig og finde det helt rigtige nye job. 

BLIV MEDLEM AF A-KASSE ALLEREDE I DAG

A-kasserne er en del af det velfærdssamfund, som vi alle er så glade for, og det er en måde at forsikre dig imod arbejdsløshed. Det anbefales at melde sig ind i en a-kasse inden du mister dit job, for så er du sikret en indkomst, hvis du skulle være uheldig at miste arbejdet.

Det koster et kontingent at være med i en a-kasse, men pengene er givet godt ud i forhold til den tryghed, du får. Ligeledes er a-kassen behjælpelig med mange forskellige forhold, hvis du skulle miste arbejdet. 

Det kan være en god idé, at melde sig ind i en a-kasse, selvom man ikke tror, man mister sit arbejde.

Hvad kan en a-kasse hjælpe mig med?

A-kassens vigtigste funktion er udbetalingen af dagpenge. Du kan få dagpenge, hvis du mister dit arbejde. Mellem dit gamle arbejde og dit kommende arbejde, har du derfor mulighed for at få en ydelse, du kan leve af, og samtidig få hjælp til at finde dit næste job. Det maksimale du kan få udbetalt på dagpenge er 19.448 kr. om måneden, men for at få udbetalt dem, skal du leve op til en række krav:

  • Have været medlem af din a-kasse i det sidste år
  • Du skal melde dit ledig på jobnet.dk
  • Du skal være ”aktivt jobsøgende”
  • Have haft en indkomst på minimum 233.376kr de sidste 3 år

Da man skal have været medlem af en a-kasse i ét år for at få dagpenge, så anbefales det, at man melder sig ind med det samme. Det kan du f.eks. gøre her.

Udover dagpenge har a-kassen også andre funktioner. De hjælper f.eks. med

  • CV, jobsamtaler og jobansøgninger
  • Tips til hvordan du kan fremme din karriere
  • Samtaler omkring din arbejdssituation
  • Udbetaling af feriedagpenge, efterløn og orlovsydelser

Hvordan ser jobmarkedet ud lige nu

Jobmulighederne følger ofte sæsoner og brancher. I øjeblikket har Beskæftigelsesministeriet meldt ud, at beskæftigelsen falder. Arbejdsløsheden er stigende, så det er nu, man skal sikre sig. 

Har du ikke sikret dig endnu, så er det på tide at melde dig ind i en a-kasse. Det kan du gøre her.

Denne artikel indeholder affiliate-links. Nyheder24 tjener en lille smule, hvis du melder dig ind i en af de a-kasser, vi linker til

 

Anbefalet til dig