Derfor skuffer Grindelwalds forbrydelser

02/05/2018

Helge Rahbek

Foto: Shutterstock
Grindelwalds forbrydelser er den anden af i alt fem planlagte film baseret på J.K. Rowlings prequel til Harry Potter-serien: Fantastiske skabninger og hvor de findes. Den stort anlagte fortsættelse til den første film i serien, skuffer dog inkarnerede fans gevaldigt på en lang række punkter. Vi har fundet de værste brølere frem!

Mest læste i dag

Ligesom STAR WARS-universet byder Harry Potter-universet på masser af muligheder for at fortælle flere historier. Det så vi først med skuespillet om Harry Potter som voksen og siden prequal-serien ”Fantastiske skabninger og hvor de findes”, der i alt bliver til en serie på hele fem film på det store lærred.

Ligheden mellem de to franchises stopper ikke her. For ligesom STAR WARS-fans går Harry Potter-fans med liv og sjæl op i det univers, historierne foregår i. Ja, selv det i bøgerne populære spil Quidditch, der foregår flyvende på koste, har de inkarnerede fans konverteret til et spil for almindelige muggler – med koste mellem benene. Tilsvarende findes der masser af online spil, der foregår i Harry Potter-universet – ja, selv på diverse online casinoer findes der spillemaskiner, som henter deres tema fra det fortryllende univers. Derfor kan det ikke overraske, at netop online spil er den branche, der vækster mest på nettet.

Bliver Grindelwals forbrydelser en The Last Jedi-film for fansene?

Men der kan meget vel være endnu en lighed på vej mellem Harry Potter- og STAR WARS-universet. For den nye film i serien om Fantastiske skabning kan meget vel blive modtaget lige så negativt, som STAR WARS-fans tog imod The Last Jedi – den ottende film i Skywalker-sagaen.

For det første starter filmen med at omgøre stort set alt det, der sker i den foregående film. Grindelwald er pludselig sluppet løs fra fangenskab igen. Credence Barebone lever igen på grund af noget generisk halløj, og Jacob Kowalski har fået hukommelsen tilbage, efter den ellers var blevet slettet godt og grundigt i den forrige film. Så alt det, den første film har bygget op, rives ned i løbet af de første 10 minutter af film nummer to.

Vi får aldrig den historie, vi helst ville have

Siden det blev kendt, at Jude Law skulle spille den unge Albus Dumbledore, har alverdens Harry Potter-fans glædet sig til at få historien om Dumbledore og Grindelwald.

Men også her skuffer filmen. For Dumbledore har nøjagtig lige så meget spilletid og nogenlunde samme rolle som Luke Skywalker i STAR WARS The Force Awakens. Han optræder kun i filmen i lidt under fem minutter, hvor han sætter scenen for de resterende film i serien om Fantastiske Skabninger.

Hans forhold til Grindelwald kommer filmen end ikke ind på. Det bliver bare til en ”Vi var mere tætte end brødre”-kommentar fra den kommende leder af troldmandsskolen Hogwards.

Der mangler noget, som binder filmen sammen

Filmen er også en skuffelse på en anden front. Der mangler nemlig en historie, der kan binde filmen sammen. I stedet får vi en række af plots og underliggende historier, som vi så springer rundt imellem, som om det var et dokumentarprogram på DR1.

Og nogle af de mange småhistorier og subplot i filmen er nærmest ligegyldige for den store handling. Således bruges en god del af filmen på, at de forskellige karakterer leder efter hinanden eller nogle for historien lidt ligegyldige bifigurer.

Bare fyld?

Om muligt gør ”Grindelwalds forbrydelser” det endnu dårligere end STAR WARS The Last Jedi. Her bliver både centrale karakterer i historien som Luke Skywalker og Snoke aflivet. Men Grindelwalds forbrydelser ender med at virke som rent fyld, der bare skal udfylde ventetiden på og lægge op til de sidste tre film i serien.

Kort sagt: Spild af tid og lidt af en narresut til fansene.

Anbefalet til dig