Desperate Stephanie fra Årgang 0: Melder sin egen far til politiet

22/10/20 11:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Stephanie Siguenza / Youtube.com
Nu fortæller Stephanie, som hele Danmark lærte at kende i programmet Årgang 0, om en hård hændelse fra hendes liv.

Allerede længe inden, hun havde taget sit første skridt, var hele Danmark på fornavn med Stephanie Siguenza van-der Watt. Inden hun blev født traf hendes forældre en beslutning, der ville få store konsekvenser for - i hvert fald - de første 18 år af hendes liv. 

Hendes forældre var kun omkring 17 år, da de fandt ud af at hendes mor var gravid med Stephanie. Det unge par besluttede sig for, at de ville beholde barnet. Det var dog ikke deres eneste beslutning. Cirka samtidig som det gik op for Stephanies forældre, at de skulle til at stifte familie, søgte TV2 deltagere til det program, der i løbet af de kommende to årtier tryllebandt danskerne. 

Det unge par med den lille datter på vej meldte sig som deltagere til Årgang 0. Programmet havde til hensigt at følge en række danske børn, der blev født omkring årtusindskiftet. Stephanie blev udvalgt som et af disse børn. 

Fik dårlig samvittighed i sidste øjeblik

Nu fortæller den unge kvinde dog, at hendes liv ikke altid har været rosenrødt. 

Det fortæller hun i sin nye bog, der udkommer torsdag. I bogen "Stephanie - fra Årgang 0 til Frihed" beskriver den unge kvinde det kaos, som hun selv føler hun er vokset op i. En del af det kaos er kommet fra hendes far, fortæller hun.

Især en episode har sat sig dybe spor. Det var da hendes far havde sagt ja til at passe på de penge, som Stephanie havde sparet op på sit fritidsjob. Da Stephanie ville hæve pengene som en hjælp, så hun kunne flytte sammen med sin kæreste, viste det sig, at der ikke stod 60.000 kroner på kontoen. Istedet stod der 536 kroner. 

Den unge kvinde konfronterede hendes far, men kunne ikke få hans forklaringer til at hænge sammen, derfor valgte hun at anmelde ham til politiet. Senere fortrød hun dog, da politiet ville sende en vogn ud til faderens adresse. Hendes far har nemlig tidligere afsonet en straf for væbnet røveri, og Stephanie frygtede for konsekvenserne, hvis han igen skulle en tur bag tremmer. 

"Det måtte ikke være min skyld, at han kom i fængsel igen," skriver Stephanie i bogen. 

B.T. har talt med faderen, Christian van-der Watt , der hverken vil be- eller afkræfte oplysningerne i sin datters bog. Han forklarer overfor avisen, at sagen i hans opfattelse beror på misforståelser.