"Det er gået over gevind": Støjberg rejser skarp kritik af MeToo

21/9/20 08:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Steen Brogaard
Venstres næstformand kaster sig nu ind i den højaktuelle debat.

"Ærligt talt! Jeg synes, det er ved at gå helt over gevind med al den MeToo og sexisme-snak," sådan starter et opslag på Inger Støjbergs Facebook-side. 

Siden tv-vært Sofie Linde gik på scenen til Zulu Comedy Galla og fortalte om sine egne oplevelser i mediebranchen, så har debatten om sexisme på danske arbejdspladser fyldt meget. Næstformanden for Venstre advarer dog nu mod, da hun er nervøs for om nogle mænd vil blive dæmoniseret undervejs i debatten. Det fortæller hun videre i opslaget. 

"Ingen skal finde sig i f.eks. at blive berørt upassende eller blive udsat for deciderede overgreb. INGEN. Men lige nu er det som om, alle mænd bliver udråbt som sexhungrende og krænkende monstre."

Dét vil Støjberg meget nødigt

Inger Støjberg slår i opslaget fast, at der er en ting hun meget nødigt vil være i år.

"Jeg vil derfor også meget meget nødig være mand i 2020, for ALT kan åbenbart misforstås og udlægges som sexisme," skriver Støjberg, inden hun fortsætter: 

"Det er simpelthen for langt ude, når vi ser eksempler på, at selv helt uskyldige komplimenter om kvindes udseende kan blive udlagt som sexisme. Der har i medierne været eksempler på politikere, der har følt sig krænket over at få at vide, at de er pæne. Altså hvad der efter min mening bør opfattes som et godt gammeldags kompliment."

Har en særlig frygt

Næstformanden - der i disse dage fungerer som formand, da Jacob Ellemann-Jensen (V) er sygemeldt, frygter, at der opbygges en såkaldt "krænkelseskultur" her i landet. 

"For selvfølgelig er der kvinder, som bliver udsat for krænkende adfærd og overgreb, og det er forfærdeligt, hver eneste gang det sker. Men netop de ‘rigtige’ krænkelsestilfælde må ikke drukne i en krænkelseskultur, der er kommet fuldstændig ud af proportioner," fortæller Støjberg sit opslag. 

"Jeg mener ærligt talt, at verden bliver et rigtigt trist sted, hvis mænd ikke længere tør give en kvinde et kompliment om, at hun ser godt ud, i bare frygt for at det kan blive opfattet forkert, og at han derfor risikerer at blive hængt ud."

Derudover slutter hun af med en opfordring til både mænd og kvinder i det danske land. 

"Lad os holde fokus og sætte prompte ind, når kvinder - eller mænd - bliver rigtig krænket. Hvis alt og alle konstant føler sig krænket over alverdens ting, så tager det fokus fra de alvorlige tilfælde."