"Det er ikke godt nok": Alvorlig Mette Frederiksen melder ud

01/10/20 06:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Torsdag deler Mette Frederiksen (S) et alvorligt budskab.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har torsdag delt et opslag på sin Facebook. Her tager en alvorstung statsminister livtag med et af de problemer, som påvirker mange danskeres hverdag. Nemlig ordblindhed. Statsministerens opslag kommer på baggrund af, at hun har mødtes med en ung mand, der kæmper med netop ordblindhed. Det fortæller statsministeren selv på det sociale medie. 

"Gennem tiden har jeg talt med flere unge, der er ordblinde. En af dem er Jacob her. Det var først alt for sent, at Jacob fandt ud af, at han var ordblind. Jacob er langt fra den eneste, der kæmper med at skrive og læse," skriver Mette Frederiksen - og tilføjer:  

"Andre har fortalt mig, at det har ramt deres selvværd hårdt. At de føler sig dumme, fordi de ikke har fået den nødvendige støtte. Det er ikke godt nok. Hvis børn og unge med ordblindhed får hjælp, kan de klare sig lige så godt som alle andre. Derfor er jeg også utrolig glad for, at vi har lavet en aftale, der styrker indsatsen."

Forældre skal klædes på

Statsministeren fortæller mere konkret, hvordan den nyindgåede aftale skal hjælpe ordblinde danskere. 

"Vi skal være bedre til at opdage de børn, der kæmper med at læse og skrive. Og vi skal opdage dem tidligere - allerede i de første skoleår. Herefter skal vi sikre, at de får den nødvendige støtte og undervisning."

Indsatsen stopper ikke der. Det er tanken, at den skal fortsatte, når børnene bliver elever i folkeskolen. 

"I folkeskolen skal der blandt andet udvikles et nyt opsporingsredskab til 2. klasse. Og vi vil uddanne flere læsevejledere og ordblindelærere. Også forældrene skal klædes bedre på til at hjælpe børn med ordblindhed. Det er bare nogle af initiativerne."

Slutteligt slår statsministeren sin pointe fast. 

"Ordblindhed behøver ikke være en begrænsning. Nu tager vi et vigtigt skridt for at sikre, at det ikke bliver det. Og vi kommer til fortsat at følge op og se på, hvordan vi kan gøre endnu mere."