Det er ikke kørselsfradraget: 1 million danskere glemmer særligt fradrag hvert år

Foto: Skærmbillede / SKAT
Dette fradrag må du ikke overse.

Mest læste i dag

Med forårets ankomst er det også tid til at dykke ned i de ofte oversete muligheder i årsopgørelsen, der kan booste danskernes privatøkonomi.

Det viser sig nu, at årsopgørelsen også har haft danskernes interesse, da 750.000 borgere ventede ivrigt online for at tjekke deres skat.

Skatteeksperten Aske Buemann fra TaxHelper deler nu et par guldkorn, som kan sikre et hav af danskere flere tusinde kroner.

Det skriver B.T.

Aske Buemann kaster lys over tre nøgleområder, som alt for mange danskere overser og dermed går glip af betydelige beløb:

Kørselsfradraget

Først på listen er kørselsfradraget, som trods dets popularitet blandt en million danskere årligt, stadig er en kilde til tabte skattefradrag.

Sagen er den, at fradraget ikke registreres automatisk, og derfor har 40.000 borgere samlet mistet skattefradrag for 680 millioner kroner på den her post.

Det påviser en rapport fra revisionshuset BDO, fortæller Aske Buemann ifølge B.T.

Omlægning af lån

Et andet område, hvor der er penge at spare, er ved omlægning af lån og ved køb og salg af bolig.

"Det er gebyrer som ‘garantiprovision’ og ‘differencerenter’, som folk selv skal indberette, hvor fradragene kan være op til 20.000 kroner. Disse fradrag er ret ukendte, og vi oplever meget sjældent, at folk selv har indberettet dem," lyder det fra Aske Buemann.

Én million går glip af dette fradrag

Endelig understreger Buemann potentialet i at udnytte rejsefradraget, som næsten en million danskere overser hvert år. Selv for korte kurser, konferencer eller arbejdsrelaterede rejser kan der være væsentlige beløb at hente.

I en tid, hvor hver krone tæller, understreger denne indsigt fra skatteeksperten, hvor vigtigt det er for danskere at være opmærksomme på disse ofte oversete skattefradrag.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig