Det er ikke sikkert, du har opdaget det: 800.000 danskere jubler over glædeligt pengenyt

Foto: Shutterstock
En gruppe har i gennemsnit fået 5.100 kroner mere udbetalt.

Mest læste i dag

Der findes nok ikke én eneste dansker, der ikke sætter pris på økonomisk gevinst, og nu er der god grund til jubel for mere end 800.000 borgere.

Flere er sandsynligvis ikke bevidste om, at de i det forgangne år har modtaget et løft i deres pensionsopsparing - men sådan forholder det sig altså.

Den langsigtede styrkelse af medlemmernes pensionsopsparinger fortsatte i 2023, viser PensionDanmarks årsrapport, som nu er offentliggjort.

Med et investeringsafkast på 23 mia. kr. blev der skabt yderligere forrentning af de mere end 800.000 medlemmernes opsparing.

Den langsigtede styrkelse af pensionsopsparingerne afspejlede sig i de gennemsnitlige årlige udbetalinger til nystartede pensionister, som steg til 64.700 kroner fra 59.600 kroner i 2022. Det er en stigning på 5.100 kroner.

Udviklingen afspejler den langsigtede modning af arbejdsmarkedspensionerne, som ventes at medføre, at de årlige udbetalinger til nye pensionister i 2030 vil være steget med 250 procent i forhold til 2010.

Det skriver PensionDanmark i en pressemeddelelse.

”2023 blev både et historisk og et positivt kapitel i PensionDanmarks historie. Vi gennemførte et vellykket ledelsesskifte og sikrede et yderligere bidrag til de solide, langsigtede afkast, som ligger på mellem 5 og 8 procent om året på tværs af vores alderspuljer for de seneste fem år til trods for, at de seneste år har været præget af økonomisk usikkerhed og betydelige udsving i inflation, energipriser, renter og aktiekurser,” siger administrerende direktør Claus Stampe.

Udviklingen i 2023 var desuden medvirkende til, at PensionDanmark ved indgangen til 2024 kunne hæve de månedlige udbetalinger til gruppen af pensionerede medlemmer med i gennemsnit 5 procent.

Flere sundhedsbehandlinger og efteruddannelsesforløb

2023 bød også på øget aktivitet i PensionDanmarks sundhedsordning, som blandt andet omfatter fysioterapi, kiropraktik, hurtig diagnose og online konsultation med læge og psykolog. Her steg antallet af behandlinger til 565.200, en stigning på 7 procent fra året før.

Der var også fremgang i de overenskomstaftalte efteruddannelsesfonde, som PensionDanmark administrerer. Her steg antallet af gennemførte forløb med 18 procent til 46.900.

3 mia. kr. mere i grønne investeringer

Det langsigtede fokus på grønne investeringer afspejler sig også i nøgletallene for 2023. Ved årets udgang var omfanget af PensionDanmarks grønne investeringer således vokset til 38,0 mia. kr. fra 34,9 mia. kr. et år forinden.

Udviklingen kan også ses i opbygningen af ny vedvarende energikapacitet siden 2021, som er oppe på 338 megawatt. Dermed er der allerede indfriet 42 procent af målsætningen om 800 megawatt ny kapacitet i 2030.

Samlet set leverede PensionDanmarks investeringer i grøn energi en strømproduktion på cirka 2.000 gigawatttimer i 2023. Det svarer til strømforbruget for 1,25 mio. danskere, hvilket er 50 procent mere end PensionDanmarks 826.700 medlemmer.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig