Det googlede vi mest i 2021

Foto: Shutterstock

Pølsehorn, Christian Eriksen og coronapas - blandt andet disse tre er blandt de mest søgte på Google i år.

Hvad har vi egentlig Googlet mest i år? Det har Google nu lavet en opgørelse over. 

Det oplyser Google i en pressemeddelelse.

Coronavirus er formentlig den mest dominerende nyhedshistorie på tværs af verden nogensinde. Og i løbet af året er den ekstreme interesse for virussen – og alt, der følger med den – slået direkte igennem i Googles søgefelt, som danskerne har brugt til at få svar om næsten alt coronarelateret. Derudover har sommerens dramatiske og medrivende EM i fodbold også sat sine tydelige spor i søgemønstrene. 

Det viser opgørelsen over de søgninger, der er steget mest på Google i året, der gik. Her er ‘EM’, ‘coronatest’ og ‘Christian Eriksen’ de absolutte højdespringere, mens ‘coronapas’ og ‘vaccinationskalender’ følger kort efter. Og 7 af de 10 mest populære hele spørgsmål er relateret til corona.

“Vi har muligvis lært at leve med virussen, men alligevel kommer vi jo ikke udenom at skulle forholde os til det hele tiden. Det er stadig ‘talk of the town’ hos danskerne, og det aflæses direkte i søgeaktiviteten. Ligesom heldigvis de mere opløftende begivenheder som folkefesten i sommer. Samlet taler vi milliarder af søgninger, og derfor er listerne en rigtig god strømpil på året, der gik“, siger kommunikationschef for Google i Danmark, Jesper Vangkilde.

Af andre nye tendenser spotter man, at aktier i stigende grad er blevet en folkesport, måske endda med en spekulativ slagside. Især den voldsomt omtalte GME-aktie har fyldt søgefeltet, men andre bobleaktier som AMC og kryptovalutaer som bitcoin lander lige uden for top-10.

Og så peger søgetendenserne også i retning af, at sundhedsbølgen i hvert fald ikke er slået igennem alle steder. Højdespringerne i kategorien opskrifter er nemlig hverken spinatsmoothies eller vegetarfrikadeller med quinoa, men derimod: Pølsehorn, lasagne, muffins, marengs, pizzadej, gin hass, brunkager og roulade.

Herunder kan du se listerne over det mest Google blandt danskerne i 2021:

Foto: Google

 

Foto: Google 

 

Foto: Google 

Fakta: Sådan laves listerne

  • Year in Search-listerne laves på baggrund af de søgeord, som har haft den største søgetilvækst i det forgangne år (dog med et minimum antal søgninger). 

  • Målt på ren volumen vil navigationssøgninger som ‘Facebook’, ‘YouTube’ osv. altid være de mest søgte, men de søgninger siger ikke ret meget om året, der er gået. Derfor laves Year in Search ud fra de søgeord, der er steget mest (trending).

  • Konkret laves listerne ved hjælp af forskellige værktøjer, der viser anonymiserede søgetendenser på et aggregeret niveau, bl.a. data fra Google Trends, som er et offentlig tilgængelig og gratis værktøj.

  • Linket til listerne - også fra andre lande - findes her.