Det myldrer med dem: Forskere beder danskerne om hjælp

06/08/2023

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Forskerne håber, at danskerne til træde til.

Mest læste i dag

Forskere antager, at der i år er flere flåter i Danmark end sidste år. Men det er kun dét: En antagelse.

Forskerne ved det nemlig ikke med sikkerhed, hvorfor de nu beder danskerne om hjælp til at dokumentere, hvor i landet de bliver ramt af flåtbid, skriver TV 2 Kosmopol.

På hjemmesiden flåtinfo.dk kan man således dokumentere sit eller sine familiemedlemmers flåtbid. Derudover kan man dele fotos af bidemærkerne og af de flåter, man skulle støde på i naturen eller på egen krop.

Indtil videre har hjemmesiden ført til 2.600 registreringer.

Overfor TV 2 Kosmopol forklarer Karen Krogfelt, der er professor i molekylær- og medicinbiologi på Roskilde Universitet, at det i år har været lummert og vådt, hvilket er det ideelle klima for flåterne.

Det er i den forbindelse, at forskerne antager, at man i år vil finde flere flåter sammenlignet med sidste år.

Karen Krogfelt og teamet på Roskilde Universitet står bag den nye hjemmeside, som man håber kan være med til at forstærke vores viden om flåtbestanden i Danmark.

"Vi prøver at afdække, hvor stort problemet er. Gennem de her rapporteringer kan vi se, hvor ofte folk møder flåter. Vi kan se, om flåterne har bidt, og om de bid giver udslæt eller andre reaktioner," siger Karen Krogfelt til TV 2 Kosmopol.

Indtil videre viser de mange indregistreringer, at der er flest flåter i Nordsjælland. 

Og det overrasker ikke eksperterne. Det er nemlig akkurat i det område, at flåterne tidligere er blevet fundet, efter at de er emigreret til Danmark fra Sverige.

Anbefalet til dig