Dette advarselstegn bør alle katteejere kende

02/09/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Har du en kat? Så bør du måske lige læse med her.

Mest læste i dag

De fleste katteejere kender deres kat godt og kan nemt aflæse deres tegn - men der er alligevel ét tegn som kan tolkes på flere måder og dermed måske ikke bliver opdaget.

Derfor bør alle katteejere have styr på, hvad det betyder.

Når en kat lige har mæsket sig i et godt måltid, så slikker den sig typisk om munden. Her har man en kat som er mæt og tilpas.

Men hvis katten slikker sig om munden på andre tidspunkter, kan det faktisk betyde noget helt andet.

Adfærdsekspert Nicky Trevorrow fra Cats Protection fortæller i en video, som du kan se nederst i artiklen, mere om kattens adfærd.

Her gennemgår hun flere forskellige former for katteadfærd, som er gode at kende til, hvis man katteejer. 

Et tegn hun blandt andet fortæller om, er når katten slikker sig om munden. 

Et vigtigt tegn at kende

“At katte slikker sig om munden kan ske af en række forskellige årsager, for eksempel hvis de lige har fået noget at spise - så vil du bemærke at den slikker sig grundigt om munden,” fortæller hun.

“Men det kan også være et tegn på et ildebefindende, hvor det er et tegn på stress. Når katte er stressede, er det meget vigtigt at give dem et sted at gemme sig og mulighed for at komme højt op,” forklarer hun.

Du kan se mere i videoen nederst i artiklen. 

Er man ejer af en kat, er det dog også vigtigt at vide hvornår katten er tilpas. Eksempelvis er der 5 gode tegn på at din kat elsker dig. 

Det ene af dem er når din kat ruller om på ryggen og blotter sin mave. Det er et ultimativt tegn på tillid, for maven er nemlig kattens mest sårbare sted.

Kattens mave indeholder mange vigtige organer, så hvis katten ikke føler sig sikker, så beskytter den netop det område. Så når din kat ruller om på ryggen og lader dig nusse sig på maven, så er det fordi den elsker dig og har fuld tillid til dig. 

Du kan læse mere om de fem tegn på, at din kat elsker dig lige her:

Anbefalet til dig