Dette dyr kan forhindre Putins krigsplan

16/1/23 10:25

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Ukraine har et meget uventet es i ærmet.

Nemlig bæverbestanden i den nordvestlige del af landet.

Ukraine advarede i december om, at Kreml planlægger en ny storstilet offensiv i begyndelsen af ​​2023 – hvor hundredtusindvis af soldater ville blive sendt ind i landet via Hviderusland.

Men den usædvanligt milde vinter har givet Kiev en betydelig taktisk fordel, rapporterer Reuters. Oversvømmede floder har forvandlet terrænet i grænseområdet til et mudderskred, hvilket gør det meget svært tilgængeligt.

"Alt på vores jord hjælper med at forsvare os. Landskabet, den store mængde floder, de oversvømmede flodbredder," sagde Viktor Rokun, lokal næstkommanderende i Volyn til nyhedsbureauet.

Bæverstammens aktivitet er også en medvirkende faktor. Deres dæmninger bliver normalt taget ned af beboere i området – men det er angiveligt ikke blevet gjort siden invasionen begyndte.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Udadtil har den hviderussiske præsident Alexandr Lukasjenka, en af ​​Putins få nære allierede, helhjertet støttet Putins invasion af Ukraine.

I løbet af efteråret blev det offentliggjort, at det militære samarbejde mellem landene skulle øges gennem en fælles enhed. Tusindvis af russiske soldater er siden blevet sendt til Hviderusland for, hvad Kreml kaldte "intensiv kamptræning". Det skriver Aftonbladet.

Mandag indledte Hviderusland og Rusland en fælles luftvåbenøvelse, meddelte Hvideruslands forsvarsministerium. Det har udløst fornyet bekymring i Kiev, at Moskva er ved at indlede en ny offensiv – via Hviderusland.

Men et sådant skridt ville være meget vanskeligt at gennemføre, ifølge en forsvarsanalytiker, som Reuters talte med.

"Det er et forfærdeligt sted at starte en offensiv. Der er mange vandveje og meget få veje. Det ville gøre det nemt for Ukraine at følge de russiske troppers vej frem mod bestemte steder, hvor de ville blive beskudt af artilleri," sagde forsvarsanalytiker Konrad Muzyka hos Rochan Consulting til Reuters.