Dette må du aldrig gøre, hvis du bliver solskoldet

18/4/22 12:33

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Disse 'tricks' må du aldrig bruge, hvis du er blevet solskoldet.

Selv om vi bor i et lille land langt mod nord, så er solens stråler stadigvæk yderst stærke. Mange af os tænker nok ikke engang over, at det faktiskt allerede nu er tid til at finde solcremen frem - men det er høje tid.

Efter det dejlige vejr i påsken, ser mange måske lidt lyserøde ud i ansigtet eller på deres arme/skuldre i disse dage.

Hvis du er en af dem, så har Mirror samlet nogle gode råd til dig om, hvordan du dulmer forbrændingen – og hvad du skal undgå at gøre, når eller hvis, du skal behandle forbrændingen.

Solskoldning kan behandles derhjemme og bør blive bedre inden for syv dage, men hvis du har hævet, 'blæret' hud, høj temperatur, hovedpine og føler dig svimmel og syg, bør du søge lægehjælp hos din praktiserende læge eller ringe 112.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ellers kan du berolige din hud ved at tage et køligt brusebad, eller lægge et fugtigt håndklæde på området.

Efter dette anbefales det at du bruger en aftersun lotion eller spray med aloe vera.

Det anbefales også, at du drikker rigeligt med vand for at forhindre dehydrering, tager smertestillende medicin som paracetamol eller ibuprofen, hvis du har store smerter, og undgår at udsætte din solskoldning for mere sollys, indtil den er helt helet.

Der er også to  behandlinger mere, du absolut bør undgå at benytte dig af på din solskoldning, da de kan gøre mere skade end gavn.

Disse omfatter vaseline og is/isposer påført direkte på huden.

Ifølge eksperter virker vaseline ikke som en fugtighedscreme, som du måske tror, ​​men bliver i stedet mere en barriere, der fanger varme og sved, hvilket får dig til at føle dig mere utilpas og potentielt føre til en infektion. 

Is bør aldrig påføres direkte på den berørte hud, da det kan forårsage smerte og skade.