Dette punkt var politikerne meget uenige i

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Der var særligt et punkt, som politikerne havde svært ved at blive enige i under forhandlinger af genåbningen af Danmark.

Lige nu læser andre også

Det var lange forhandlinger, som partiformændene var igennem i løbet af torsdag og natten til fredag.

Heldigvis så blev de til sidst enige, og det resulterede i, at de både kunne præsentere en fase to af genåbningen af Danmark, men således også en plan for fase tre og fire.

Mens politikerne var forholdsvis enige i mange af tingene, så var der et område, hvor de slet ikke kunne blive enige. 

Det var på området omkring forsamlingsforbuddet, hvor der i dag kun må være maks 10 personer samlet inden for et mindre område. Det ville oppositionen gerne have ændret omgående, men regeringen var ikke til at rokke i. 

Sådan lyder det fra flere af partierne i dag.

“Vi ville gerne have sat forsamlingsforbuddet op allerede fra på mandag. Men det ville regeringen ikke, selv om flere partier pressede på,” fortæller De Radikales partiformand, Morten Østergaard til B.T.

Det er vigtigt at få sagt, at man gerne må være flere

Ikke overraskende ønskede Pernille Vermund fra Nye Borgerlige og Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance også, at der blev ændret ved forsamlingsforbuddet.

"Jeg havde meget gerne set, at vi kunne at samles lidt flere allerede fra næste uge. Men det er vigtigt at få sagt, at man gerne må være flere end 10 på en restaurant eller café, bare ikke i samme selskab," fortæller Pernille Vermund til B.T.

En rapport fra Statens Serum Institut afslører blandt andet, at man i forbindelse med fase to kan hæve forsamlingsforbudet til 50 personer, men at det også vil indebære en risiko.

I første omgang vil forsamlingsforbuddet altså blive ved de maksimum 10 personer, men det forventes at blive løftet til mellem 30 og 50 personer i løbet af juni.

 

Anbefalet til dig