Dette skulle Biblen IKKE bruges til: Præst anklaget for vold mod konfirmand

Af: Mie M.B

|

07/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En præst er nu dømt for vold med konfirmand elev efter episode involverende en bibel

Mest læste i dag

Sognepræsten Marlene Sigh fra Ejstrupholm står over for en retssag, efter at anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har rejst tiltale mod hende for vold mod en konfirmand. Den oprindelige beslutning om at droppe sagen blev omgjort efter en klage til Statsadvokaten, hvilket nu fører til en sandsynlig retssag. Det skriver Horsens Folkeblad.

Ifølge anklagerne skete hændelsen onsdag den 4. oktober sidste år, hvor Sigh angiveligt kastede en bibel på en 13-årig pige under konfirmandundervisning, fordi pigen tog sin mobiltelefon frem. Det fremgår af anklageskriftet, at Sigh kastede en "tung bog" mod pigen, hvilket resulterede i, at bogen ramte eleven på armen og maven.

I kølvandet på hændelsen valgte Marlene Sigh at opsige sin stilling som sognepræst og har siden været sygemeldt, hvilket betyder, at hun ikke har udført kirkelige handlinger i sognet. Anklagemyndigheden argumenterer for, at episoden bør føre til en fængselsstraf under henvisning til straffelovens § 244, også kendt som "den milde voldsparagraf", med en strafferamme på op til tre års fængsel.

Sighs advokat, Henrik Stagetorn, har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere. Mens Marlene Sigh har været fraværende, har den pensionerede præst Poul Viller fungeret som vikar og stået for gudstjenester og konfirmandundervisning i samarbejde med lokale præster. Det specifikke konfirmandhold, som var vidne til episoden, undervises dog ikke af Viller, men i stedet af præst Birthe Møberg fra Ikast og provst Poul Erik Knudsen, som har overtaget denne opgave.

Der forventes at blive ansat en ny sognepræst for Ejstrupholm og Gludsted sogne først i 2025.

Anbefalet til dig