Dette tilskud forsvinder snart. Skal du spare penge, skal du handle nu

12/12/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

Skal du spare penge, skal du handle nu. Foto: Jumpstory.dk
Ved udgangen af året forsvinder et tilskud, som kan spare dig for mange penge. Det betyder, at du skal i gang nu, hvis du skal have lidt støtte fra staten.

Mest læste i dag

Det drejer sig om energispareordningen nemlig, hvor du kan få tilskud til at skifte oliefyret ud. Det er en udgift der ligger mellem 7.000 og 8.000 kroner.

"Nogle energiselskaber har i praksis allerede lukket ned for tilskud, så hvis man har planer om at udskifte sit gamle oliefyr, så skal man måske fremskynde planerne," siger Carsten Vejborg, energirådgiver og leder af EnergiTjenesten Jylland-Fyn, i en pressemeddelelse fra mæglerkæden Home.

Der er stadig mange aktive oliefyr i Danmark. Energistyrelsen regner med, at der findes op mod 100.000. Dette tal har energispareordningen haft for øje at reducere. 

Der kan være mange penge at spare ved at skifte oliefyret ud med en anden og mere klimavenlig løsning. De fleste vil nok vælge fjernvarme eller naturgas, men afhængigt af, hvor du bor, så er det ikke sikkert, at du har adgang til de løsninger.

Det vil typisk tage syv til ti år at tjene pengene ind på varmeregningen ved skift af et fyr. Ofte er flere ting ved et hus med oliefyr, der skal tjekkes efter. Huset skal selvfølgelig være isoleret ordentligt ellers kan det godt svare sig at efterisolere og tætne vinduer i forbindelse med en installation af f.eks. en varmepumpe. Det løber selvfølgelig op, når der skal laves så meget, så vær opmærksom på, at energirenoveringer giver mulighed for både tilskud, fradrag og rådgivning. Energistyrelsen oplyser, at der kan hentes tilskud fra energiselskaberne til rådgivning og renovering, og du kan bruge håndværkerfradraget til at trække arbejdsløn til energirenoveringer og klimatiltag fra i skat.

Her kan du se, hvad du cirka kan få i tilskud.

 

Anbefalet til dig