Digitaliseringsstyrelsen advarer: Falske SMS’er om MitID i omløb

Af: Mie M.B

|

25/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du modtager denne type SMS må du ikke reagere

Lige nu læser andre også

Hvis du for nylig har modtaget en mistænkelig SMS, der beder dig logge ind på MitID for at få din løn, skal du ikke reagere - Digitaliseringsstyrelsen har netop sendt en advarsel ud om at der er falske SMS’er i omløb.

I øjeblikket forekommer der forskellige henvendelser om MitID, hvor svindlere forsøger at få fat i personfølsomme oplysninger ved at udgive sig for at være fra MitID. De bruger blandt andet ens løn og opdatering af kundeoplysninger som påskud for at få dig til at logge på. I SMS’en fremgår et link, som de beder dig trykke videre på: Det skal du ikke!

Vær generelt opmærksom på at hverken politiet, banker eller andre myndigheder vil bede dig om at udlevere personlige loginoplysninger, særligt ikke via SMS, telefon eller mail. Når du modtager en SMS med et link skal du som hovedregel ikke trykke videre på det, særligt hvis kilden ser mistænkelig ud. Det kan ses ved at den er meget lang eller har stavefejl.

Hvis du støder på en eller flere SMS’er fra tvivlsomme kilder, men du alligevel er i tvivl, så kontakt altid kilden på deres hovednummer, før du reagerer.

Huskeregler:

  • Hverken politiet, banker eller andre myndigheder vil bede om dine personlige loginoplysninger og koder via mail, SMS eller telefon.

  • Vær opmærksom på, om links og afsenderadresse ser mistænkelige ud. De kan fx være meget lange eller indeholde stavefejl.

  • Hvis du er i tvivl om svindel, så kontakt afsenderen på deres hovednummer eller gå selv til afsenderens hovedside, det kan fx være MitID.dk eller NemKonto, så du undgår at klikke på links i sms’en eller mailen.

Hvis du allerede er kommet til at dele dine oplysninger, kan du altid få hjælp ved at kontakte Digitaliseringsstyrelsens Cyberhotline for digital sikkerhed på 33 37 00 37. Der er døgnåbent.

Foto: Digital Selvforsvar

Anbefalet til dig