Digitaliseringsstyrelsen med vigtig advarsel om fejl i skatteopgørelsen

Nyheder
Foto: Digitaliseringsstyrelsen
En vigtig advarsel er netop blevet udsendt.

Lige nu læser andre også

Når du griber fat i din smartphone eller computer, bør du have paraderne oppe.

I og med at vi befinder os i en digital tidsalder, kan det godt betale sig at være på dupperne over for de forskellige fælder, som cyberkriminelle lægger ud.

Selvom der ofte bliver advaret imod diverse svindelnumre, hænder det alligevel, at uskyldige borgere bliver snydt.

Derfor gælder det også om at spidse ører, når der udsendes en advarsel via 'Mit digitale selvforsvar' - og det er netop sket.

Denne gang er det Digitaliseringsstyrelsen, der skriver, at der i øjeblikket florerer falske SMS’er med borger.dk som afsender.

Svindlerne oplyser i SMS’en, at der er sket en fejl i din skatteopgørelse, og at du kan få udbetalt de penge, du har til gode, ved at følge linket.

Du bliver blandt andet bedt om at indtaste dine personlige oplysninger som CPR-nummer og kortoplysninger og godkende med MitID - men SMS’erne er falske.

Du skal derfor IKKE klikke på linket i beskeden og udlevere dine oplysninger, hverken i SMS’en eller over telefonen til nogen, der efterfølgende ringer vedrørende SMS’en og udgiver sig for at være fra banken eller politiet.

Borger.dk beder aldrig om at udlevere hverken betalingsoplysninger eller andre personlige oplysninger over mail eller SMS.

Er du allerede ramt?

Hvis du allerede har klikket på linket og indtastet dine personlige oplysninger, kan du få hjælp ved at kontakte Cyberhotline for Digital Sikkerhed på tlf. 33 37 00 37.

Her er tre gode råd, der kan være med til at beskytte dig mod svindel:

  • Ingen banker eller offentlige myndigheder vil bede om dine personlige oplysninger og koder via mail, SMS eller telefon.

  • Vær opmærksom på, om links eller afsenderadresse ser mistænkelige ud. Er der fx meget lange links eller stavefejl.

  • Hvis du er i tvivl om svindel, så kontakt afsenderen på deres hovednummer og få bekræftet om de har sendt en mail eller sms.

Herunder kan du se et eksempel på den falske besked.

Foto: Mit digitale selvforsvar

Anbefalet til dig