Digitaliseringsstyrelsen med vigtig advarsel til samtlige MitID-brugere

Nyheder
Foto: PR
En advarsel, der gælder samtlige MitID-brugere, har nu set dagens lys.

Lige nu læser andre også

Det er blevet tid til at spidse ører.

Sagen er den, at Digitaliseringsstyrelsen via den populære app, Mit digitale selvforsvar', har udsendt en advarsel, som bør tages yderst alvorligt.

Advarslen rettes mod de danskere, der har MitID, da de nu er i fare for at blive ofre for et florerende svindelnummer.

I øjeblikket cirkulerer der falske mails, der udgiver sig for at være fra MitID, og som advarer om, at din MitID-app snart vil blive lukket.

Disse mails opfordrer dig til at klikke på et link for at opdatere dine MitID-oplysninger, men det må du under ingen omstændigheder gøre.

De omtalte mails et forsøg på phishing, hvilket betyder, at svindlere forsøger at lokke personlige oplysninger ud af dig, som de derefter kan misbruge.

Hvis du ved en fejl allerede har klikket på linket og indtastet dine oplysninger, er det vigtigt, at du reagerer hurtigt. Du kan få hjælp ved at kontakte Cyberhotline for Digital Sikkerhed på telefonnummer 33 37 00 37.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Digitaliseringsstyrelsen

Vær særligt opmærksom

For at beskytte dig selv mod det florerende svindelnummer, er der flere gode råd, du kan følge.

For det første er det vigtigt at huske, at hverken banker eller offentlige myndigheder nogensinde vil bede om dine personlige oplysninger eller koder via mail, SMS eller telefon.

Det er en af de mest almindelige metoder, svindlere bruger til at narre folk, hvorfor du skal være ekstra opmærksom, hvis du modtager en sådan forespørgsel.

Derudover bør du altid være opmærksom på om links eller afsenderadresser i de mails, du modtager, ser mistænkelige ud.

For eksempel kan meget lange links eller stavefejl være tegn på, at der er noget galt.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en mail eller SMS er ægte, er det en god idé at kontakte afsenderen på deres hovednummer og få bekræftet, om det virkelig er dem, der har sendt beskeden.

Du kan finde flere nyttige råd til at spotte falske e-mails og SMS’er på sikkerdigital.dk.

Anbefalet til dig