Digitaliseringsstyrelsen udsender advarsel til samtlige MitID-brugere

Foto: PR
Foto: PR
Hvis du har MitID, bør du læse med her.

Mest læste i dag

Digitaliseringsstyrelsen har via den populære app, Mit digitale selvforsvar', udsendt en advarsel, som bør tages yderst alvorligt.

Lige nu bliver der nemlig sendt falske mails rund fra 'MitID Kundesupportteam', som vil have, at du skal verificere dine kontoinformationer.

Men det må du under ingen omstændigheder gøre.

Hvis du klikker på linket og følger de trin, som hjemmesiden anviser, kan du meget vel ende i fedtefadet.

Hele Digitaliseringsstyrelsens advarsel kan læses her:

"Svindlere forsøger stadig at fiske efter personfølsomme oplysninger ved at udgive sig for at være MitID.

I øjeblikket bliver der sendt mails ud med 'MitID Kundesupportteam' som afsender om, at du skal verificere dine kontoinformationer. Klik ikke på linket i mailen.

  • Hverken politiet, banker eller andre myndigheder vil bede om dine personlige loginoplysninger og koder via mail, sms eller telefon.

  • Vær opmærksom på, om links og afsenderadresse ser mistænkelige ud. De kan fx være meget lange eller indeholde stavefejl.

  • Hvis du er i tvivl om svindel, så kontakt afsenderen på deres hovednummer eller gå selv til afsenderens hovedside, det kan fx være MitID.dk, så du undgår at klikke på links i sms’en eller mailen.

Hvis du allerede er kommet til at dele dine oplysninger, kan du altid få hjælp ved at kontakte Digitaliseringsstyrelsens hotline for identitetstyveri på 33 98 00 98. Der er døgnåbent.

Tak for at I er opmærksomme og tipper os via Mit digitale selvforsvar-appen, når I modtager disse svindelforsøg. Det sætter vi stor pris på.

Få flere gode råd på sikkerdigital.dk."

Foto: Mit digitale selvforsvar

Anbefalet til dig