På grund af corona: Danske bilejere har problemer

Nyheder
Foto: Shutterstock
Tusindvis af danskere arbejder hjemme for tiden, og det kan give problemer med bilen, næste gang du skal ud og køre.

Mest læste i dag

Både FDM og SOS Dansk Autohjælp oplever, at flere og flere bilister ringer ind og har brug for hjælp til at starte deres bil.

Det skriver bt.dk

Lave nattetemperaturer og ubrugte biler

Grunden til denne stigning skal findes i kombinationen af de lave nattetemperaturer og det, at der er mange biler, som står længere tid i indkørslen eller garagen før de bliver brugt.

”Medarbejderne i vagtcentralen var overrasket over, hvor mange henvendelser vi har fået på starthjælp,” siger Anette Bjørn Juncher, der er vagtcentralchef for SOS Dansk Autohjælp til FDM.

Hun fortæller at det skyldes frostvejret og bilisternes tendens til at køre kortere ture netop nu. Hun understreger også, at mange biler står stille i flere dage i træk på grund af coronakrisen, og det kan give problemer for mange når de skal starte bilen igen.

 

FDM: Kør en længere tur

Det er ikke kun SOS dansk Autohjælp som oplever en stigning i opkald. Ved FDM kan man genkende problemet og hører om flere, der har problemer med flade bilbatterier.

”Hvis du kører ned til Netto, så bruger du mere strøm på at starte bilen, end den kan nå at lade op på turen,” siger Jørgen Jørgensen, seniortekniker i FDM rådgivning.

Hans bedste råd til at undgå flade bilbatterier er, at man skal køre en længere tur af og til. Gerne hvor man både kommer på motorvej og landevej, så motoren kommer op i omdrejninger. Rådet lyder, at du helst skal køre omkring 40-50 kilometer, men Jørgen Jørgensen advare dog om, at det kan blive nødvendigt at skifte batteriet ud.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig